Spyshots

BMW M3: Wolf in schaapskleren

BMW moet er flink werk van maken om een sterke concurrent te bieden voor de nieuwe Audi RS4. Dat moet voor de Beierse Motoren Werke geen probleem zijn.

Dat BMW druk doende is met de ontwikkeling van de nieuwe M3 is geen geheim meer. Het merk is op dit moment al zover dat de eerste testexemplaren op het circuit te vinden zijn. Deze foto´s zijn genomen op de Duitse Nürburgring, waar BMW met een ongecamoufleerd - maar wel verbouwd - exemplaar aan het testrijden is. Dat is nog eens een ´wolf in schaapskleren´. Slechts enkele details verraden dat het hier om de M3 gaat. Zo is de motorkap dikker, om plaats te bieden aan de V8. Verder zijn er vier uitlaatpijpen zichtbaar al heeft BMW er werk van gemaakt om deze te verbergen. Ook de geperforeerde schijfremmen verraden dat het hier niet om zomaar een Dreier gaat.
 
V8 met meer dan 400 pk
Met de M5 heeft BMW maar al te goed bewezen in staat te zijn een supersnelle sedan neer te zetten. Ook de M3 zal in het teken staan van superieure prestaties in zijn klasse. Zijn grootste rivaal is de Audi RS4 die met z´n 420 pk sterke V8 tot veel in staat is. Ook bij BMW zal een V8 onder de motorkap komen te liggen. De 4.0 liter grote achtcilinder zal ruim 400 pk moeten opbrengen. Het vermogen wordt overgebracht op de achterwielen. Naar wens zal er de mogelijkheid zijn om te schakelen middels een handgeschakelde zesbak of een SMG-transmissie.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage

Spyshots
Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage
> Artikel lezen

Opleukerij: M Performance Parts voor BMW M2 Competition

Autonieuws
> Artikel lezen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.