Spyshots

Deze Mercedes S-Coupé doet geheimzinnig

Hoezo, geheimzinnig, dit is toch gewoon een Mercedes S-klasse Coupé? Dat lijkt zo, inderdaad. Tenminste, van voren en van achteren. Eenmaal van opzij bezien krab je je subiet achter de oren…

Zonder enige sporen van lasnaden struint deze sterk ingekorte S-klasse Coupé door de straten van Stuttgart. Het prototype doet de wenkbrauwen dan ook behoorlijk fronsen. Want Mercedes is toch niet voornemens dit op de markt te brengen?! De nieuwe E-klasse Coupé moet immers ook bestaansrecht hebben. Idem dito wat betreft de pas gelanceerde C-Coupé.

Wat dan?
Nee, voor zo gek laat Mercedes zich niet verklaren. Een mule voor een vierdeurs AMG GT dan? Daar gingen ooit eens geruchten over, immers. Toch is ook dit niet aannemelijk en we vermoeden dan ook dat dit prototype niet zozeer een nieuw Mercedes-model herbergt, maar een platform dat op termijn als basis zal dienen voor de sportievere producten van Das Haus.

AMG-genen
De volgende generatie SLC en SL komen daarbij als eerste in ons op. Die staan op de agenda van respectievelijk 2019 en 2020 en zouden met dit zogeheten MSA-platform de beschikking krijgen over AMG-invloeden, wat de sportieve prestaties van beide ten gunste komt. Niet voor niets test Mercedes hier met een S 63 AMG Coupé.

Nog wat meer over de toekomstige SL. Naar verluidt gaat die zijn inklapbare hardtop verruilen voor een stoffen kap om een meer klassieke look te creeren. De nieuwe SLC behoudt zijn hardtop.

Gerelateerde artikelen

Mansory S 63 AMG Coupé moet gelimiteerd worden op 1.300 Nm

Tuning & styling
Mansory S 63 AMG Coupé
> Artikel lezen

Autotest | Mercedes-Benz S 63 AMG Coupé

Autotests
Autotest | Mercedes-Benz S 63 AMG Coupé
> Artikel lezen

LaFerrari's pesten met Brabus 850 6.0 BiTurbo Coupé

Tuning & styling
Brabus 850 6.0 Biturbo Coupé
> Artikel lezen

Mercedes S-klasse Coupé en Cabriolet bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

IMSA S 63 AMG Coupé: 720 pk en 1.080 Nm!

Tuning & styling
Mercedes S 63 AMG Coupé IMSA
> Artikel lezen

Krankzinnig: Brabus Rocket 900 Coupé

Tuning & styling
Krankzinnig: Brabus Rocket 900 Coupé
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.