Spyshots

Nieuwe Honda CR-V in de maak

Je zou het misschien niet zeggen, maar de huidige Honda CR-V is al weer onder ons sinds 2012. Nog enkele jaartjes en hij moet ruimte maken voor een gloednieuwe, waar al hard aan wordt gewerkt.

De CR-V mag dan geen grote speler zijn in Nederland en omringende landen, voor Honda is het een belangrijk model. Over een vijfde generatie is dan ook nooit twijfel geweest bij Honda en zo te zien zijn de Japanners zelfs zo tevreden over de huidige generatie dat ze nauwelijks wat gaan veranderen aan de nieuwe. Wat design betreft althans.

Twee keer kijken
Dit prototype lijkt welhaast een mule (op basis van de huidige CR-V), maar is het niet. En de achterzijde verraadt dit nog het best. De D-stijl loopt net even anders dan nu het geval is en idem dito wat betreft de achterlichten. Maar het blijft lastig met al dat tape.

Turbo
Over de techniek van de nieuwe CR-V is nog weinig bekend, maar het ligt voor de hand dat het model, net als de Civic – eindelijk – de beschikking krijgt over turbobenzinemotoren. De nieuwe 1.5 liter benzine sowieso. Dieselen kon al wel met de hulp van een turbo. Met de 1.6d, momenteel goed voor 120 of 160 pk.

Gerelateerde artikelen

Facelift Honda CR-V staat in de steigers

Spyshots
> Artikel lezen

Honda presenteert drie nieuwe motoren voor onder andere vernieuwde CR-V

Autonieuws
Honda CR-V
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.