Spyshots

Opel Insignia krijgt ervan langs op giga-wielen

Opel is met de nieuwe Insignia neergestreken in de Groene Hel. En de testrijders tonen zichtbaar geen genade voor de grote sedan. Gaat dat wel goed op zulke grote wielen?!

Opel is een van de grote spelers die haar D-segmenter nog niet compleet heeft vernieuwd. In tegenstelling tot Volkswagen, Ford en Renault stamt Opel's vlaggenschip nog uit 2008. Maar verbetering is onderweg zoals valt te zien op deze foto's, geschoten langs de zijlijnen van de Nürburgring. En het ging er niet zachtzinnig aan toe, volgens onze spionagefotograaf.

Groter en toch veel lichter
Ook goed te zien is dat de Insignia weer enkele centimeters gaat groeien. Met name in de lengte. Dat is nodig ook, wil het model de binnenruimte van de concurrentie kunnen bijbenen. Desondanks zal het kentekengewicht lager uitvallen, en hoe! Insiders spreken van een besparing tot wel 200 kilogram. Geloof ons, dit ga je merken tijdens het rijden. En anders wel bij de pomp.

Geen sedan meer?
Opmerkelijk is dat, telkens als de nieuwe Insignia voor onze camera verschijnt, het telkens om de hatchback-uitvoering gaat. Oftewel, de carrosserievariant waarbij de (grote) achterklep bij het dak scharniert. Dit doet vermoeden dat Opel geen brood meer ziet in een sedan. Een station volgt er uiteraard wel. Tegen het jaar 2018, denken we, ongeveer een jaar na de vijfdeurs.

Gerelateerde artikelen

Opel Exclusive rolt een rode loper voor je uit

Autonieuws
Opel Exclusive rolt een rode loper voor je uit
> Artikel lezen

Nieuwe Opel Insignia GSi verpulvert OPC-voorganger op de Ring

Autonieuws
> Artikel lezen

Buick Regal GS hint alvast naar nieuwe Opel Insignia OPC

Autonieuws
> Artikel lezen

Sterrenregen bij laatste botsproeven Euro NCAP

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.