Spyshots

Tóch Mercedes E-Cabriolet in de maak

Wie had dat gedacht nu Mercedes-Benz zopas de C-klasse Cabriolet heeft voorgesteld. Zou de nieuwe E-klasse Cabriolet dan een serieuze sprong omhoog in de markt gaan maken?

Ooit zei Mercedes dat de nieuwe C-klasse Cabriolet de voordeligste open Benz zou worden. Indien het woord houdt betekent dit een vanafprijs die onder de 41 mille duikt, want dat is namelijk het basistarief voor de SLC, momenteel de goedkoopste cabriolet van Das Haus. De E-klasse Cabriolet, op basis van de vorige generatie E, staat nog altijd in de boeken, en wel voor minimaal 54 mille. Dat zou dus een significant prijsverschil zijn tussenbeide, terwijl het geen betoog hoeft dat de nieuwe C-Cabriolet weinig tot niets onder hoeft te doen voor zijn broer hoger in rang. Een nieuwe E-klasse Cabriolet was daarom niet meteen voorspeld. Maar hij komt dus toch, zoals deze foto's bewijzen.

Gatenvuller
Dat Mercedes toch heeft besloten een nieuwe E-klasse Cabriolet te brengen heeft mogelijk te maken met het gat tussen de dakloze C en S. Hoe stijlvol ook, de eerste is bij lange na geen partij voor het open vlaggenschip uit Stuttgart. Daar kan gerust nog een cabrio tussen als 'burgmodel'. Op basis van de nieuwe E-klasse dus. Maar die moet dus op alle fronten een serieuze stap maken om zijn bestaansrecht te verdienen. Oftewel, een door en door E-klasse zijn en niet zoals de huidige generatie een mengelmoes van de C (platform) en E (motoren).

Verwacht de nieuwe E-klasse Cabriolet niet eerder dan begin 2017. Vermoedelijk op de Detroit Motor Show in januari of Autosalon van Genève, begin maart.

Gerelateerde artikelen

Verkoop Mercedes met Airscarf per direct verboden

Autonieuws
Verkoop Mercedes met Airscarf per direct verboden
> Artikel lezen

Stralende zonaanbidder: Mercedes E-klasse Cabriolet

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes CLS trapt nieuwe '53 AMG'-reeks af

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes E-Klasse Cabriolet en Vision Gran Turismo te zien in Justice League

Autonieuws
Justice League
> Artikel lezen

Mercedes-Benz E-klasse nu ook als Edition Sport verkrijgbaar

Autonieuws
Mercedes-Benz E-klasse nu ook als Edition Sport verkrijgbaar
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.