Spyshots

Alfa Romeo Stelvio laat zich weer eens zien

Nouja, zien?! Alfa Romeo duldt nog altijd geen pottenkijkers, zelfs nu het introductiemoment van haar eerste SUV nadert. Eind dit jaar schijnt het zover te zijn. Met een verkoopstart begin 2017.

Onlangs liet Sergio Marchionne, die ook bij Alfa de scepter zwaait, weten dat het model Stelvio gaat heten. Vernoemd naar de welbekende bergpas in de Alpen inderdaad, die tegelijk bij fervente rijders te boek staat als een van de mooiste stuurmanswegen van Europa. Oftewel, met zo'n naam worden de verwachtingen dat de Alfa Stelvio over meer dan puike rijeigenschappen beschikt natuurlijk in zekere mate gevoed. Laten we hiervoor met z'n allen aan het duimen slaan, want Stelvio is namelijk ook de naam van een populaire, romige Italiaanse kaas.

Tipo
Over de technische kant van de Stelvio is, ondanks dat de auto in aantocht is, nog altijd weinig bekend. Intern luistert de SUV naar de codenaam Tipo 949 D-SUV, maar of we hier zomaar uit mogen opmaken dat er technieken worden gedeeld met Fiat's gelijknamige boreling…? Er gaan immers ook verhalen de ronde dat Alfa Romeo voor de ontwikkeling van de Stelvio techneuten bij Maserati heeft weggekaapt.

Dat laatste klinkt al een stuk spannender in de oren. Het zou in elk geval de eventuele Quadrifoglio-uitvoering goed kunnen doen. Voor de burgermansversies zouden vooral veel betaalbare en efficiënte aandrijflijnen verstandig zijn. Iets waarin de Giulia een beetje teleurstelt tot dusver.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe recordhouder op de Ring: Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Autonieuws
Record Alfs
> Artikel lezen

Snelste Alfa's eren Nürburgring met speciale editie

Autonieuws
Snelste Alfa's eren de Nürburgring
> Artikel lezen

Alfa Romeo Stelvio treedt verder in detail

Autonieuws
> Artikel lezen

Sterrenregen bij laatste botsproeven Euro NCAP

Autonieuws
> Artikel lezen

Aantrekkelijke(re) vanafprijzen voor Alfa Stelvio

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.