Spyshots

Is deze bestuurder nu zo klein of de nieuwe E-Estate zo groot?

Het kostte wat moeite, maar onze fotograaf heeft de Mercedes-Benz E-klasse Estate dan toch op de gevoelige plaat weten te leggen. Van een afstandje weliswaar, maar dat is voldoende om nu alvast de hoofdlijnen te aanschouwen.

Update 31 maart 2016 - Oké, je moet de two-tone kleurstelling (door het beetje folie dat er nog zit) wegdenken, maar dan nog. Zelfs mét is op deze foto's goed te zien welke kant het met de nieuwe E-Estate opgaat. Het stationmodel kan dan ook elk moment officieel worden geïntroduceerd. Wanneer precies is onbekend, maar dikke kans dat dit gewoon tussen de bedrijven door gebeurt en niet kort op een belangrijke autoshow, zoals bijvoorbeeld die van Parijs in oktober.

Live in Parijs
De Autosalon van Parijs wordt waarschijnlijk wel de show waar de nieuwe E-klasse Estate voor het eerst live aan het grote publiek wordt getoond. Dit om de vierdeurs E-klasse Limousine eerst alle ruimte te geven zich te settelen op de markt. Die kan namelijk elk moment bij de dealer arriveren. Ondertussen staat de stationvariant zo goed als klaar op het terrein van Mercedes te wachten op zijn beurt. Of rondjes te rijden voor de laatste puntjes op de i.

Lifestyle-combi
Over de eerdere 'terreinfoto's' gesproken. Laat het toeval nu net zo zijn dat de nieuwe E-Estate naast zijn voorganger is gefotografeerd. Hierdoor is goed te zien hoe sterk beide modellen eigenlijk op elkaar lijken. Pas ver naar achteren volgt de nieuwe generatie een iets andere lijn.

Want er mag dan nog wat plastic in de weg zitten, met een beetje fantasie en de C-klasse Estate in het achterhoofd is toch al behoorlijk goed voor de geest te halen hoe het eindresultaat eruit komt te zien. Dankzij een aflopende daklijn en een meer uitgesproken bilpartij lijkt de nieuwe E-Estate wat meer in de lifestyle-hoek te zitten. Evengoed maken we ons geen zorgen om de bagageruimte. Die belooft nog altijd meer dan toereikend te zijn.

Gerelateerde artikelen

Mercedes E-klasse All Terrain richt vizier op A6 Allroad

Spyshots
Mercedes-Benz E-klasse All Terrain
> Artikel lezen

Veel bodemvrijheid voor Mercedes E-Klasse All-Terrain

Autonieuws
Veel bodemvrijheid voor Mercedes E-Klasse All-Terrain
> Artikel lezen

Record-station: Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ Estate

Autonieuws
Record-station: Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ Estate
> Artikel lezen

SUV-aspiraties voor Mercedes-Benz E-Klasse All-Terrain

Autonieuws
Mercedes-Benz E-Klasse All-Terrain
> Artikel lezen

Orderboek nieuwe Mercedes E-klasse Estate geopend

Autonieuws
Mercedes-Benz E-klass Estate
> Artikel lezen

Prettig gestoorde Mercedes-techneut creëert E-klasse All-Terrain 4x4²

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.