Spyshots

Hangen in de bocht met gefacelifte Porsche 911 GT3

Met de reeds vernieuwde Carrera's, Targa's en Turbo's achter de rug heeft Porsche nog twee 911-modellen te gaan: de 911 GT3 en GT3 RS. En die moeten niets hebben van turbo's.

Update 3 november 2016 - Technisch nieuws over de aanstaande facelift voor de Porsche 911 GT3 hebben we niet voor je helaas. Maar moeten we daarom deze kersverse en welhaast geile spyfoto's van deze geweldenaar dan ook maar voor je achterhouden? Dacht 't niet. Dus bij deze.

Wars van turbo's
Alle andere 911-modellen mogen dan inmiddels beschikken over kunstmatige beademing, Porsche wil dit zover mogelijk voor zich uitschuiven bij de 911 GT3 en GT3 RS. Zolang als het kan moeten die twee op hun puurst blijven, en dus hoeft je bij de aanstaande facelift niet te rekenen op een opgefokte turbomotor.

Uitknijpen
Nog wat meer pk's, dat dan weer wel. Maar verwacht geen enorme sprong. 475 pk uit een atmosferische 3.8 liter (en vijfhonderd stuks uit een vierliter in het geval van de GT3 RS) is namelijk al zeer verdienstelijk. En zonder hulpmiddelen ook zo'n beetje de limiet wil het ook betrouwbaar en duurzaam zijn. Dicht tegen de 500 pk moet anders nog wel lukken. Dit, plus het lozen van nog wat kilo's en de vernieuwde 911 GT3 is toch nog weer wat sneller dan 'ie al was.

Apple Carplay
Optisch zal het twee keer kijken zijn om de verschillen te ontdekken. Ook omdat de GT3 zijn spuwpijpen achter al gecentreerd had. De vernieuwingen zal je dus echt – met een loep – moeten zoeken. Ook van binnenin, waar zeer waarschijnlijk enkel een nieuw 7 inch infotainmentsysteem, voorzien van onder andere Apple Carplay, tot de updates behoort.

Gerelateerde artikelen

Aanschouw de Singer Porsche 911 DLS en kwijl

Autonieuws
> Artikel lezen

Echt waar! Dit is een Porsche 911 en staat te koop

Autonieuws
> Artikel lezen

1ste eigenaar is Porsche 911 GT2 RS alweer beu

Autonieuws
> Artikel lezen

Theon Porsche Design: 'Wat Singer kan, kunnen wij beter'

Autonieuws
> Artikel lezen

Huh, Porsche 911 GT3 ook als cabrio?!

Spyshots
> Artikel lezen

Vier de zinderende zomer met Fiat 500 Spiaggina!

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.