Spyshots

Maserati Levante gespot in Noord- én Zuid-Europa

De Maserati Levante, hét debuut van de Italiaanse sportautobouwer in het SUV-segment, leeft nog. Je dacht wellicht eventjes dat Maserati het voor gezien had gehouden, maar doordat wij bijna gelijktijdig een prototype spotten in Italië en Noord-Scandinavië kunnen we (nogmaals) bevestigen dat hij echt onderweg is.

Het is alweer meer dan vier jaar geleden dat Maserati concreet aankondigde met een SUV te komen. Oké, eigenlijk al 13 jaar geleden want de eerste Kubang Concept werd al in 2003 in Detroit gepresenteerd. Maar goed, het laatste nieuws dat we uit Italië vernomen was deze conceptcar. Een jaartje later werd zijn naam onthuld: Levante. En toen bleef het weer stil. Totdat vorig jaar ineens het daadwerkelijke bewijs van zijn komst opdook. In Zweden werd een heftig gecamoufleerd prototype betrapt: het bewijs!

De druk wordt opgevoerd
Inmiddels zijn we een jaar verder. In de tussentijd kwamen we nog een prototype tegen op de Nürburgring en leek het erop dat het Maserati menens was. Nou, dat wordt bevestigd. Bijna gelijktijdig betrapten we namelijk zowel in het noorden van Zweden alsook in het zuiden van Italië een prototype. Maserati voert de druk op, de veldtesten worden grootser en de Levante is aanstaande.

Ja, ook met diesel
Als alle geruchten kloppen staat hij over een maand op de Autosalon van Genève. In de tijd erna zal de Levante op de markt komen met zowel een V6 alsook een V8 en zelfs een dieselmotor. Maar goed, dat is bij Maserati inmiddels geen schok meer.

Gerelateerde artikelen

Ferrari-V8 voor Maserati Levante Trofeo

Autonieuws
> Artikel lezen

Maserati Levante plaagt in aanloop naar Genève

Autonieuws
Maserati Levante plaagt in aanloop naar Genève
> Artikel lezen

Gespot: Maserati Levante GTS met dikke V8

Autonieuws
Gespot: Maserati Levante GTS met dikke V8
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.