Spyshots

Hebbes! Het futuristische interieur van de nieuwe Panamera

Driekwart jaar geleden is het al weer sinds de nieuwe Porsche Panamera voor onze camera langsreed. Intussen is er veel gebeurd. Niet alleen hebben de prototypes van buiten aan camouflage verloren, ook van binnen is het raak.

Bestuur deze foto's van de nieuwe Panamera en die van de gefacelifte Porsche 911 Carrera aandachtig en er valt al snel te concluderen dat de twee modellen visueel al meer naar elkaar toe (zullen) groeien. En dan doelen we met name op de achterzijde van beide modellen, want de neuzen staan al sinds de Porsche 356 uit 1948 in beton gegoten.

Vierdeurs 911
De kont van de nieuwe Panamera lijkt ook een stukje korter te worden en daardoor wat minder prominent op de balans van het design te drukken. Porsche wekt daarmee de indruk geluisterd te hebben naar de voornaamste kritiek op het originele ontwerp en daarbij goed af te hebben gekeken bij Aston Martin. Want zoals de Rapide echt een DB9 met twee portieren extra is, lijkt de nieuwe Panamera serieus af te stevenen op een 911 met verlengde wielbasis.

Futuristische cockpit
Over op het interieur. Dat kun je toch best als een grote verrassing beschouwen. Of had jij gedacht dat het er zo futuristisch aan toe zou gaan binnenin? Wij niet, ondanks de Mission E. Het blijven immers (conventionele) Duitsers. Afijn, gaaf dat Porsche deze stap aandurft, al is het vooral de middenconsole die voor het high-tech sfeertje zorgt.

Hoger in het dashboard oogt het allerdaagser met een groot centraal display en tevens een behoorlijk uit de kluiten gewassen instrumentarium. Let trouwens op de klokkenwinkel. Die bestaat straks uit meer volledig digitale dan analoge tellers. Kortom, de nieuwe Porsche Panamera wordt echt een stuk moderner. En lichter, maar daarover kun je meer lezen in ons eerder verschenen artikel.

Gerelateerde artikelen

Porsche Panamera kiest opnieuw voor Burmester

Autonieuws
Porsche Panamera kiest wederom voor Burmester
> Artikel lezen

Porsche Panamera 4 E-Hybrid: 462 pk bij 2,5 l/100 km

Autonieuws
> Artikel lezen

Review: Burmester 3D Surround Sound in Porsche Panamera

Autonieuws
Review: Burmester 3D Surround Sound in Porsche Panamera
> Artikel lezen

Enorme spierballen voor Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid

Autonieuws
Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid
> Artikel lezen

TopCar bekleedt nieuwe Porsche Panamera

Tuning & styling
> Artikel lezen

Verlengde wielbasis en lichtere V6 voor Porsche Panamera

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.