Spyshots

Deze G-klasse LAPV lust granaten voor 't ontbijt

'Ruim 30 jaar kwijt de G-Guard zich vrijwel ongewijzigd van zijn taak. Dit komt doordat er niets meer te verbeteren valt wanneer je al in topconditie bent.' Met deze pay-off opent Mercedes-Benz de online productpagina van de gepantserde G-klasse. Correctie is hierop nodig, want het kan kennelijk toch nog beter.

Toegegeven, enige nuance op bovenstaande is vereist. Met een veiligheidscertificering van VR7 is de G-klasse Guard wel degelijk een van de veiligste SUV's op aarde. Zolang dat onzichtbaar moet blijven, tenminste. Gooi je echter alle (visuele) remmen los dan is de G-klasse heus nog veiliger te maken, en het resultaat daarvan ziet eruit als dit zwarte gevaarte. De auto is dan alleen niet meer voor consumenten bedoeld, maar strikt voor militaire doeleinden.

LAPV
De afschrikwekkende G-klasse zoals te zien is op deze foto's is een zogenaamde Light Armoured Patrol Vehicle, oftewel LAPV. Vermoedelijk heeft Mercedes opdracht gekregen van één of ander Ministerie van Defensie om een voertuig te ontwikkelen die – op uiteenlopende ondergronden, waar ook ter wereld – snel ter plekke kan zijn, tegen meer dan een stootje kan en toch comfort kan bieden aan de inzittenden gedurende langere missies. Dat kan de G-Guard ook al, maar op een gegeven moment wordt hevig raketvuur hem toch echt te veel. De 'G-LAPV' daarentegen moet ook dan nog gewoon in staat zijn overeind te blijven en te ontkomen.

G 500 4X4²
De G-klasse LAPV wordt naar verluidt ontwikkeld in samenwerking met Magna Steyr. Dat Oostenrijkse bedrijf heeft veel ervaring op het gebied van militaire voertuigen en kent de G-klasse als geen ander (de bouw ervan vindt er sinds 1979 plaats). Twee vliegen in een klap dus, en zo te zien dient de G 500 4X4² als basis. De ophanging verraadt dit.

Verder zijn er geen specificaties bekend over deze G, en dat heeft natuurlijk als oorzaak dat het een project is in opdracht van een overheidsinstantie. Confidential dus. Maar gelukkig weer niet zo geheim dat je deze gave platen moeten missen.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Mercedes G-klasse nu ook als G 63 AMG

Autonieuws
Nieuwe Mercedes G-klasse nu ook als G 63 AMG
> Artikel lezen

Mercedes zwaait G-Klasse W463 uit met Limited Edition

Autonieuws
Mercedes zwaait G-Klasse W463 uit met Limited Edition
> Artikel lezen

Brabus 900 One of Ten: G65 brult het uit met 900 pk

Autonieuws
Brabus 900 One of Ten
> Artikel lezen

Mercedes G-Klasse: Icoon kan er weer jaren tegenaan

Autonieuws
Mercedes G-Klasse: Icoon kan er weer jaren tegenaan
> Artikel lezen

Zo toeft het binnenin de nieuwe Mercedes G

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.