Spyshots

Audi A5 Sportback maakt laatste wintertesten

Het is de eerste keer dat we de nieuwe Audi A5 Sportback in een winters landschap betrappen, maar meteen ook voor het laatste seizoen. Volgend jaar zal de nieuwe vierdeurs coupé namelijk glimmend bij de dealers staan.

Lukt het jou al door de camouflage heen te kijken? Ons wel. Zeker met de evolutie van de nieuwe Audi A4 in het achterhoofd. Dat was een heel voorspelbare stap. Een beetje te voorspelbaar wellicht. Bij de nieuwe A5 en A5 Sportback verwachten we weinig anders. Want ondanks dat Audi heel hard heeft geroepen dat ze qua design bezig zijn met een revolutie is daar weinig van te zien.

RS 5 Sportback in de maak?
Die designevolutie betekent weliswaar weinig spannende ontwikkelingen voor het design, maar technisch wil Audi haar 'Voorsprong door techniek' maar al te graag waarmaken. Een 2.0 liter viercilinder met 190 pk en toch een verbruik van 5,0 liter per 100 km, talloze 2.0 TDI's van 120 tot 220 pk en ook een hybride-versie staan gepland. Aan de top van het gamma zal de 3.0 TDI (272 pk) staan en de overtreffende trap wordt gevormd door de S5 welke vermoedelijk ook met een dieselmotor leverbaar zal worden. Of Audi ditmaal ook een RS 5 Sportback gaat leveren is nog de vraag, maar stiekem duimen we er wel voor.

Gerelateerde artikelen

Maak kennis met de nieuwe Audi A5 Sportback

Autonieuws
De nieuwe Audi A5 Sportback
> Artikel lezen

Audi A4 en A5 ultra pakken 20% bijtelling

Autonieuws
Audi A4 en A5 ultra pakken 20% bijtelling
> Artikel lezen

Nieuwe Audi A5 Sportback in drievoud gepresenteerd (A5, S5, g-tron)

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Audi A5 Sportback onderweg naar Q3 2016

Spyshots
Audi A5 Sportback
> Artikel lezen

Caractere-douche voor Audi A5

Tuning & styling
Caractere-douche voor Audi A5
> Artikel lezen

Vaarwel Audi RS 4 Sedan, welkom RS 5 Sportback

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.