Spyshots

Fiat Tipo ook als vijfdeurs hatchback

Sinds Fiat met de Tipo terug is in het C-segment krijgen we regelmatig de vraag of dit model er ook als directe Golf-concurrent komt in de vorm van een vijfdeurs hatchback en stationwagen. Wel, bij deze alvast 50% van het antwoord.

Zo ineens was Fiat er begin dit jaar met de Aegea, die in het voorjaar onder de afgestofte naam Tipo ook bij de Nederlandse dealers zal staan. En het blijft niet bij een vierdeurs sedan. Fiat steekt het niet onder stoelen of banken dat er ook als hatchback en station komen. De eerste volgt aan het begin van de zomer en de laatste in de herfst van volgend jaar.

Tussenmaatje?
Voordat je je bij de vijfdeurs Fiat Tipo compleet gaat blindstaren op een direct alternatief voor de Volkswagen Golf en consorten; er ontbreken nog enkele gegevens om hiervan echt zeker te zijn. Afgaande op de vierdeurs sedanversie oogt de Tipo namelijk net een maatje kleiner dan de meeste C-segmenters, al is de kofferruimte met 520 liter dan weer bovengemiddeld groot voor die klasse. Kortom, de Tipo lijkt tegen het C-segment aan te schurken, net zoals de Skoda Rapid dat doet.

Meer motorkeuze
In Nederland wordt de Tipo Sedan leverbaar met slechts twee motoren, maar bij de hatchback zal er meer keuze zijn. Welke motoren dat precies zijn is nog koffiedik kijken. Echter, aangezien de 500L als technische basis dient ligt het in de lijn der verwachting dat de Tipo over een vergelijkbaar motorgamma zal beschikken.

Gerelateerde artikelen

Fiat Tipo Hatchback en Estate vallen Golf aan

Autonieuws
Fiat Tipo Hatchback en Estate vallen Golf aan
> Artikel lezen

Fiat Tipo Sedan heeft een prijskaartje

Autonieuws
Fiat Tipo Sedan
> Artikel lezen

Prijskaartjes voor Fiat Tipo Hatchback en Stationwagon

Autonieuws
Fiat Tipo prijzen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.