Spyshots

Verrassing: McLaren 675LT komt ook als Spider

Goed nieuws voor wie naast de sneller dan snel uitverkochte McLaren 675LT heeft gegrepen. De Britse exoot, waarvan de Coupé slechts 500 keer over de toonbank ging, komt er ook als Spider.

Om eventjes het geheugen op te frissen, aangezien de 675LT maar heel eventjes op het toneel is verschenen (zo snel was 'ie uitverkocht). Je hebt de 650S en de P1 als absoluut vlaggenschip van McLaren, en daar tussenin zit dus de 675LT. Met LT van Long Tail, een directe maar tevens ook esthetische verwijzing naar de legendarische McLaren F1-racer.

Op zichzelf is de 675LT bovenal een bloedsnelle machine, en ondanks het vergelijkbare vermogen misschien nog wel een tandje heftiger dat de Ferrari 488 GTB. Sowieso exclusiever met een gelimiteerde oplage van 500 stuks (voor de Coupé). Maar goed, dat worden er dus een beetje minder door de komst van een onbekend aantal Spiders.

Iets zwaarder, maar even stijf
Met de 675LT Coupé zit je binnen de 3 tellen op de 100 km/h en kun je helemaal doorknallen tot 330 km/h. Imponerende cijfers die mede te danken zijn aan een lager gewicht ten opzichte van de 650S. Ook de Spider zal lichter zijn, maar of hij de 1.230 kilogram van de Coupé haalt, is mogelijk te veel gevraagd als 'ie daarnaast ook even stijf moet zijn.

Het 'doorzagen' van het dak komt de stijfheid van een auto immers niet ten goede en om dat recht te trekken zijn er extra verstevigingen nodig. Evenwel belooft de 675LT Spider nauwelijks voor de Coupé-versie onder te doen qua prestaties. De tevens op stapel staande McLaren 570 2+2 GT zal hij in elk geval het nakijken geven.

Gerelateerde artikelen

Prachtige McLaren expositie in Louwman Museum

Overige
Goed beeld van McLaren in Louwman Museum
> Artikel lezen

Laatste McLaren P1 'gecarboniseerd' door MSO

Fotogalleries
Laatste McLaren P1 'gecarboniseerd' door MSO
> Artikel lezen

McLaren 675LT JVCKenwood kan het zonder dashboard af

Autonieuws
> Artikel lezen

McLaren 675LT GT3: racewaardig afscheid?

Autonieuws
McLaren 675LT GT3
> Artikel lezen

Eerste details nieuwe McLaren Super Series

Autonieuws
> Artikel lezen

Daar heb je de McLaren 675LT Spider al!

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.