Spyshots

Subtiele facelift voor Ford Kuga aanstaande

De Ford Kuga voelt wellicht nog aan als gloednieuw, maar in werkelijkheid heeft hij met een introductie drie jaar geleden al bijna de helft van zijn leven erop zitten. Sterker nog, in de Verenigde Staten is hij al vier jaar op de markt. En dus is het tijd om de messen weer even te slijpen met een facelift.

De gefacelifte Kuga staat gepland voor medio 2016. En dat betekent dat er al volop wordt getest met het vernieuwde exemplaar. Deze gecamoufleerde Kuga werd door onze spionagefotograaf gespot in de buurt van Ford's internationale ontwikkelingscentrum in de Verenigde Staten.

Subtiele facelift
Uiterlijk zullen de wijzigingen niet al te ingrijpend zijn. Wat we door de camouflage heen kunnen zien is een licht gewijzigde grille en bumpers alsook vernieuwde lichtunits. Zoals het nu lijkt is aan de achterzijde zelfs helemaal niets gewijzigd.

Verbeterd interieur
Onderhuids verwachten wij eveneens weinig nieuws. Het interieur daarentegen zal een update krijgen om net als de hedendaagse Ford's net even wat meer uitstraling te hebben. Een belangrijke vernieuwing daarbij vormt de introductie van een groot scherm voor de navigatie. Eindelijk, want dat was onze voornaamste kritiek toen we de auto begin 2013 testten.

Gerelateerde artikelen

Ford Kuga visueel en technisch opgefrist

Autonieuws
Facelift Ford Kuga vooral technisch van aard
> Artikel lezen

Ford Vignale-trim voor S-Max, Edge en Kuga

Autonieuws
Vignale-trim voor Edge, Kuga & S-Max
> Artikel lezen

Ford maakt beginnetje met nieuwe Kuga

Spyshots
> Artikel lezen

Ford presenteert gefacelifte Escape annex Kuga

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.