Spyshots

Bentley Continental GT doet zich voor als Panamera

De tweede generatie van de Panamera is momenteel in de maak en ook een nagelnieuwe Continental GT. Bentley wil ons echter doen geloven dat alleen die Porsche in aantocht is.

Britse humor, wie is er niet van gecharmeerd? Dit prototype van de nieuwe Continental GT verkleedt als Panamera is anders maar wat grappig bedacht van Bentley. Slim ook, want zeker niet iedereen zal (meteen) in de smiezen hebben dat het niet om de vierdeurs-coupé uit Zuffenhausen gaat.

Gloednieuw platform
Nieuwsgierigen die verder kijken dan hun neus lang is, zullen opmerken dat dit prototype veel te kort is om de nieuwe Panamera te zijn. En ook de forse achterspoiler is nogal bedenkelijk. Dat de Britten de 'Conti' laten rondrijden als Panamera is dan weer zo vreemd niet. Allebeide auto's staan namelijk op het nieuw ontwikkelde MSB-platform van de Volkswagen Groep.

911 uit Crewe
Aannemelijk is dat deze modulaire bodemgroep tientallen zo niet honderden kilo's gaat schelen bij de nieuwe Continental GT, die Bentley overigens wil positioneren als de Britse 911. Turbo S welteverstaan, want de terugkerende 4.0 liter V8-biturbo doet het niet voor minder. Uiteraard zal er ook weer een majestueuze twaalfcilinder op het palet prijken. Dat wordt de nieuwe W12 uit de Bentayga, daarin goed voor dik 600 pk.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Bentley Continental GT begint vorm te krijgen

Spyshots
> Artikel lezen

Bentley houdt woord met Continental GT

Autonieuws
> Artikel lezen

Born to race: Bentley Continental GT3

Autonieuws
Born to race: Bentley Continental GT3
> Artikel lezen

Hoe trouw is de nieuwe Continental GT aan de EXP 10?

Spyshots
> Artikel lezen

Hoe trouw is de nieuwe Continental GT aan de EXP 10 Speed 6?

Spyshots
Hoe trouw blijft de nieuwe Continental GT aan de EXP 10 Speed 6?
> Artikel lezen

Bentley werkt wansmaak in de hand met Continental 24

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.