Spyshots

Nieuwe Audi A5 Sportback onderweg naar Q3 2016

Nu de nieuwe A4 en A4 Avant elk moment bij de dealer kunnen arriveren, maakt Audi zich op voor de tweede generatie van de A5. Naar verwachting sluit deze over een jaartje aan bij de rest van de A4-familie.

'Huh, A4-familie? Moet dat niet A5-familie zijn?' Strikt genomen heb je gelijk, maar het is wijd en zijd bekend dat de A5 eigenlijk gewoon een A4 in een flamboyantere verpakking is. En bij de nieuwe generatie zal dat niet anders zijn. Een eerste glimp van het interieur van de nieuwe A5 wekt de indruk dat Audi zelfs daar nauwelijks speciale aandacht aan zal besteden. Is dat storend? Misschien, want als klant betaal je immers wel enkele duizenden euro's meer voor een A5. Anderzijds, de nieuwe A4 is een dijk van een auto met kwaliteiten die boven zijn prijskaartje uitstijgen.

Zware taak
Toen Audi de eerste A5 lanceerde wist het niet wat het overkwam. Meteen stortte de markt er vol op en het succes duurt nog altijd voort. Gek is dat niet, want de A5 – met name de Sportback – wordt beschouwd als een van de fraaiste Audi's ooit gebouwd. De nieuwe generatie heeft dan ook de zware taak dit te overtreffen, bij toegenomen concurrentie.

Groter en toch lichter
Omdat de nieuwe A5 voor minstens driekwart is gestoeld op de A4 weten we ook al welke kant het opgaat qua formaat. Dat neemt zowel in de lengte als breedte toe en dat is doorgaans goed nieuws voor de (masculiene) proporties en de inzittenden. Ook voor het gewicht trouwens, want dankzij het MLB Evo-platform verliest de A5 gemiddeld zo'n 100 kilogram. Motorisch eveneens geen verrassingen; dat komt over van de A4-familie.

Gerelateerde artikelen

Vaarwel Audi RS 4 Sedan, welkom RS 5 Sportback

Spyshots
> Artikel lezen

Audi A4 en A5 ultra pakken 20% bijtelling

Autonieuws
Audi A4 en A5 ultra pakken 20% bijtelling
> Artikel lezen

Nieuwe Audi A5 Sportback in drievoud gepresenteerd (A5, S5, g-tron)

Autonieuws
> Artikel lezen

Maak kennis met de nieuwe Audi A5 Sportback

Autonieuws
De nieuwe Audi A5 Sportback
> Artikel lezen

Caractere-douche voor Audi A5

Tuning & styling
Caractere-douche voor Audi A5
> Artikel lezen

Audi A5 Sportback maakt laatste wintertesten

Spyshots
Audi A5 Sportback maakt laatste wintertesten
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.