Spyshots

Het bewijs: nieuwe Mercedes E- is verkorte S-klasse

Hoewel het nog onduidelijk is of de nieuwe Mercedes E-klasse eind deze maand zijn première beleeft op de LA Auto Show, is het wel zeker dat hij als twee druppels water op de S-klasse lijkt. Maar dan een centimeter of twintig korter.

De S-klasse is er in maatje M, L, XL (Maybach) en XXL (Pullman). Noot eerder kende Mercedes' vlaggenschip zoveel lengte-uitvoeringen en hiermee zijn we er eigenlijk nog niet. De C-klasse kan immers zo door voor het kleinste maatje en de nieuwe E-klasse als een maatje S. Het is eentonigheid ten top, maar dat zal Mercedes worst zijn. Het bedrijf draait als een tierelier.

Technologisch uithangbord
Ook van de nieuwe E-klasse wordt veel verwacht. Niet in de laatste plaats omdat de auto nog voller met moderne technologie is gestopt dan de S-klasse. En dat is best bijzonder in de hiërarchie van Mercedes. S-klasse-rijders hoeven zich echter niet gepasseerd te voelen. Mercedes zou Mercedes niet zijn dat de nieuwste snufjes die in de E-klasse debuteren ook hun weg vinden naar andere modellen, zowel hoger als lager op de productladder.

Downsizing
De nieuwe E valt zowel letterlijk als figuurlijk tussen de C- en de S-klasse in. Van die eerste ontleent hij namelijk zijn modulaire platform (waardoor er vele kilo's kunnen worden bespaard) en van die laatste het interieur (dat we ook al op foto hebben).

Motorisch kun je rekenen op een mix van vier-, zes- en achtcilinders, plus een (plug-in) hybride. En om de S-klasse bijna volledig overbodig te maken, komt er ook een versie met verlengde wielbasis. Want daar zijn met name de Chinezen dol op. In Europa blijft de S de Mercedes onder de Mercedessen.

Gerelateerde artikelen

Prijskaartje voor Mercedes E 350 e (15% bijtelling)

Autonieuws
Prijskaartje voor Mercedes E 350 e (15% bijtelling)
> Artikel lezen

Nieuwe dieselhybrides van Mercedes C- en E-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Koop deze maagdelijke Mercedes-Benz 190 E Evolution II

Autonieuws
> Artikel lezen

571 of 612 pk voor nieuwe Mercedes-AMG 63 (S)

Autonieuws
Mercedes-AMG E 63 (S)
> Artikel lezen

AMG E 63 4MATIC+ overtreft vorige E-Klasses

Autonieuws
AMG E 63 4MATIC+ overtreft vorige E-Klasses
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.