Spyshots

Verwarring rond nieuwe Audi RS 4

De jongste Audi A4 en A4 Avant zijn zeer puike auto's geworden. Toch is dat voor sommigen niet goed genoeg. Zij kijken reikhalzend uit naar de nieuwe RS 4. Echter, wanneer het oordeel daarover te vellen valt, bestaat enige onduidelijkheid.

Audi zegt dat de nieuwe RS 4, die ook weer als Sedan verkrijgbaar zal zijn, zo goed als klaar is. Bij menig (gefortuneerde) snelheidsduivel brandt het geld nu in de broekzak. Maar afgaande op deze eerste spionagefoto's is de RS 4 het 'mule'-stadium nog niet eens voorbij, en ook onze bron beweert dat de lancering nog wel even op zich laat wachten. 'Op z'n vroegst laat in 2017, na een première op de IAA Frankfurt', luiden de woorden, gevolgd door: '2018 is realistischer'.

Wachten waard
Wanneer het ook wordt, de nieuwe RS 4 belooft het (lange) wachten waard te zijn. Want wat te denken van minstens 420 pk, afkomstige van een dubbel geblazen V6, verwant aan de motor in de S4. Het vermogen van de nieuwe RS 4 is mogelijk lager dan de 450 pk die de huidige generatie weet op te wekken, maar een veel hogere trekkracht compenseert dit.

Met de komst van de nieuwe RS 4 is het eeuwige gevecht met de M4 en C 63 AMG mogelijk zowaar mooier dan ooit om te volgen. De drie Duitse kemphanen doen het immers dan allemaal met meerdere turbo's. En of twee extra cilinders voor de Mercedes hem een significant voordeel geven, dat zien we dan wel weer. Het maakt 'm ook zwaarder. Kortom, 2018 kan niet snel genoeg aanbreken! Of 2016, als we het enthousiaste Audi moeten geloven.

Gerelateerde artikelen

Minder is meer bij Audi RS 4 en RS 5 Carbon Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Jon Olsson een RS 6+, jij deze Abt RS 4-R?

Tuning & styling
> Artikel lezen

Audi telt af naar nieuwe RS 4 en autonome concepts

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.