Spyshots

Lexus' baby-LFA idolaat van 911 en 6-serie

En wij maar denken dat de RC Coupé het productiemodel van de LF CC was. Niet dus. En zodoende volgt er binnenkort een tweede sportcoupé van Lexus, die ogenschijnlijk de Porsche 911 en BMW 6-serie tot idolen heeft gebombardeerd.

Drie jaar geleden schreven we dat de Lexus LF-CC een voorbode was van de toen nog niet onthulde huidige generatie IS. Beide auto's lijken zelfs sterk op elkaar. Daarna volgden de RC en LF-C2, respectievelijk de IS Coupé en nog niet officieel gepresenteerde IS Cabriolet. Althans, dat werd logischerwijs gedacht. Maar nu is dat zo zeker niet meer.

Goedmakertje?
Vanwaar die verwarring? Nou, ook bij het tweedeurs prototype op deze foto's is het vrij logisch dat de LF-CC als inspiratiebron wordt aangehaald. Er zijn immers nogal wat visuele overeenkomsten, al lijkt de neus nog net even wat meer trekjes te ontlenen van de exotische LFA. Tegelijk doemt de vraag op wat Lexus met nog een sportcoupé moet als er al een RC (F) is. Oftewel, deze auto is momenteel een beetje in nevelen gehuld. Of heeft Lexus het gevoel (gekregen) dat het wat goed te maken heeft? Met een Porsche 911 en BMW 6-serie in het kielzog is die gedachte misschien zo gek niet.

Gerelateerde artikelen

Eindelijk specificaties Lexus RC F bekend

Autonieuws
Eindelijk specificaties Lexus RC F bekend
> Artikel lezen

Lexus pronkt met LS 500h in Genève

Autonieuws
Lexus pronkt met LS 500h in Genève
> Artikel lezen

Geprijsde Lexus RC 300h nog op tijd voor de Kerst

Autonieuws
> Artikel lezen

Lexus LF-LC te koop als bloedstollende LC 500

Autonieuws
Lexus LC 500
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.