Spyshots

Grappig gezicht: Bentley Mulsanne trotseert de Ring

Het blijft een vreemde gewaarwording als een dik 2,5 ton wegende super-de-luxe limousine de Nürburgring over wordt gejaagd. Toch doet Bentley het met de Mulsanne, in voorbereiding op een milde facelift voor haar vlaggenschip.

Wat is het nut van zo'n martelgang voor een toplimousine? Een vraag die zo gek niet is, want een auto als de Bentley Mulsanne hoeft het immers niet te hebben van zijn dynamische prestaties. Die moet ongekend comfortabel in de breedste zin van het woord zijn. Zo is het, maar vergeet niet dat dergelijke eigenschappen vaak pas optimaal tot uiting komen als verder dan op dat vlak is getest. Enkele rondes over de Nürburgring is daarom zo nutteloos nog niet. In het bijzonder voor de Mulsanne.

Bentagya-neus
Wat er verder te melden valt over de vernieuwde Mulsanne? Niet bijster veel eigenlijk. De facelift is desondanks overwegend visueel van aard. Dit met het oog op de nieuwere Bentayga. De lichtunits van de Mulsanne komen daarom iets hoger te staan en LED-koplampen lijken hun opwachting te maken. Daarnaast valt er te rekenen op gewijzigde bumpers die meer in lijn liggen met Bentley's eerste SUV, en dat geldt ook voor het infotaimentsysteem binnenin. Onderhuids verwachten we ook enkel verfijning aan de hand van luttele tweaks. Want hoe verrukkelijk de Mulsanne ook al rijdt, het kan altijd nog beter.

Gerelateerde artikelen

Counteractie: Bentley Mulsanne Long Wheel Base

Spyshots
Bentley Mulsanne LWB
> Artikel lezen

Slechts 4 keer Bentley Mulsanne Speed 'Blue Train'

Autonieuws
Slecht 4 keer Bentley Mulsanne Speed 'Blue Train'
> Artikel lezen

Bentley Mulsanne Beluga ziet zwart van de kaviaar

Autonieuws
Bentley Mulsanne Speed Beluga Edition
> Artikel lezen

Visueel kleurenspel rond Bentley Mulsanne Speed

Fotogalleries
Visueel kleurenspel rond Bentley Mulsanne Speed
> Artikel lezen

Bentley Mulsanne Grand Limousine: 6,5 meter weelde op wielen

Autonieuws
Bentley Mulsanne Grand Limousine: 6,5 meter weelde op wielen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.