Spyshots

BMW X1 gaat gestrekt

BMW gaat als de spreekwoordelijke brandweer. Niet alleen introduceert het merk om de haverklap bloedsnelle M's, ook de toestroom van nieuwe, minder bedeelde modellen er nauwelijks bij te benen. Zo zit tevens een verlengde X1 in de pijplijn.

Begin deze week nog schreven we over de X2, de coupévariant van de X1. Daags daarna tikten we over de spirituele opvolger van de 1-serie M Coupé, de bloedsnelle M2. Nog niet eens bekomen daarvan duikt er al weer een andere toekomstige 'Bimmer' op, ook op basis van de X1. Weliswaar is die auto meer van hetzelfde, maar zichtbaar langer, waardoor 'ie wel eens standaard plaats zou kunnen gaan bieden aan 7 personen.

En de X3 dan?
Dat is een logische vraag. Een grotere X1 zou immers eng verdacht in het vaarwater van dat X-model terecht kunnen komen. Anderzijds, het ligt in de lijn der verwachting dat de volgende generatie X3 er ook weer de nodige centimeter bijkrijgt en zo ook de X5. Wie leer trekt uit het verleden zal inzien dat het zo al decennialang gaat in de auto-industrie. Vergelijk de E46-generatie van de 3-serie (bouwjaren 1998 - 2005) qua formaat maar eens met de 2-serie Coupé; zo veel centimeters schelen die niet van elkaar.

Motorgamma Active Tourer
De X1 Grand, zoals het model in de wandelgangen wordt genoemd, is niet eens zover weg meer. Begin 2016 staat de introductie al gepland. Onderhuids doet vermoedelijk de 2-serie Active Tourer dienst en daarmee ook diens keur aan aandrijfopties. Mocht je niet per se xDrive-vierwielaandrijving of een dikke viercilinder nodig hebben, dan kun je dus af met louter voorwielaandrijving in combinatie met een driecilinder. Er wordt zelfs gerept over een plug-in hybride.

Gerelateerde artikelen

BMW X1 verliest langzaam z'n camouflage

Spyshots
BMW X1 Spyshots
> Artikel lezen

Verlengde BMW X1 duikt op in patenten

Autonieuws
Verlengde BMW X1 duikt op in patenten
> Artikel lezen

BMW test X1 en nieuw model genaamd 'FAST'

Spyshots
BMW test X1 en nieuw model genaamd FAST
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.