Spyshots

Opel heeft wilde plannen met nieuwe Meriva

In z'n vijfde levensjaar zit de huidige Meriva nu en Opel acht de tijd rijp voor een compleet nieuwe. In het nog altijd behaaglijke Spanje wordt er intensief getest.

Opel timmert behoorlijk aan de weg met nieuwe modellen. Na de Adam, Karl, Corsa en Astra ziet het erna uit dat de Meriva de volgende is. En ondanks de hier en daar zeer potige camouflage lijkt de nieuwe Meriva aanvankelijk meer van hetzelfde te zijn. Maar schijn bedriegt…

Normale portieren
Let maar eens op de positie van de achterste deurgrepen. Die bevinden zich op de traditionele plek en niet, zoals bij de huidige generatie, aan de 'overkant' van de achterportieren. Oftewel, Opel gaat afscheid nemen van de markante suïcidedeuren – waarover destijds werd gerept dat die voor een gemakkelijkere instap zorgen. Anderzijds, het kan ook zo zijn dat het camouflageteam ons voor het lapje wil houden…

Fransen botten
Een andere ontwikkeling is dat de nieuwe Meriva in samenwerking met een ander autoconcern wordt bekokstoofd, namelijk PSA Peugeot. Zo hoopt Peugeot een knappe 3008 uit deze relatie over te houden en Citroën zo mogelijk een nieuwe C3 Picasso.

Espace achterna
De Peugeot 3008 in ogenschouw genomen verklaart ook dat dit prototype bovengemiddeld hoog op zijn wielen staat. Opel is voornemens de Meriva meer de crossover-hoek in de dirigeren, een beslissing die zeer waarschijnlijk is genomen na het bestuderen van de MPV-verkopen de laatste jaren. Een stap die Renault eerder zette met de Espace.

Gerelateerde artikelen

Toch wijzigingen aan achterzijde Opel Meriva

Spyshots
Toch wijzigingen aan achterzijde Opel Meriva
> Artikel lezen

Nieuwe Opel Meriva neemt afstand van MPV

Spyshots
Nieuwe Opel Meriva neemt afstand van MPV
> Artikel lezen

Nieuwe instap-diesel voor Opel Meriva

Autonieuws
Nieuwe diesel-instapmotor voor Opel Meriva
> Artikel lezen

Opel voorziet gefacelifte Meriva van prijslabel

Autonieuws
Opel voorziet gefacelifte Meriva van prijslabel
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.