Spyshots

Hyundai i30 trapt N-sportlabel af

Het is Hyundai niet ontgaan wat GTI voor Volkswagen en Peugeot doet en RS voor Renault en Ford. Daarom werd Hyundai N onlangs opgericht en de i30 lijkt de eer te krijgen om dit sportlabel af te trappen.

Hyundai komt steeds meer te boek te staan als een sportief getint automerk. Met als vaandeldrager natuurlijk de activiteiten in het WRC, vanaf volgend seizoen met een kersvers rallykanon. Die laatste is gestoeld op de nieuwe i20, maar ook van de i30 verscheen eerder al eens een behoorlijk vlot (turbo)model. De i30 N gaat daar nog eens overheen. Ruimschoots, welteverstaan!

Golf R & co
De i30 N wordt naar verluidt aangedreven door de 1.6 T-GDI, een viercilinderturbo die al meer in tal van Hyundai's en Kia's wordt gelepeld. In de i30 Turbo is 'ie goed voor 186 pk. Echter om een serieuze(re) indruk te maken bij vriend en vijand is dat veel te weinig voor de N-uitvoering. Dat model moet echt een hot hatch worden. Een verstandige gedachte, waardoor de N-uitvoering de beschikking schijnt te krijgen over maar liefst 300 pk. Kijk, nu komen we ergens! En Hyundai, die denkt er net zo over. Nu zustermerk Kia nog… en dan kan het gevecht tussen de Europeanen en de Aziaten pas echt losbarsten.

Gerelateerde artikelen

Hyundai RN30 Concept: 380 pk sterke i30

Autonieuws
Hyundai RN30 Concept: 380 pk sterke i30
> Artikel lezen

Eerste details en foto's nieuwe Hyundai i30

Autonieuws
Eerste details nieuwe Hyundai i30
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.