Spyshots

Fiat 124 Spider ongecamoufleerd betrapt!

En dan ineens is daar de Fiat 124 Spider. Natuurlijk, we hebben er al vele plannen en geruchten over gehoord, maar de Italianen hebben ons te vaak teleurgesteld met hun beloftes. Dat kunnen we nu achter ons laten, want we kunnen je de eerste beelden tonen van de Fiat 124 Spider zoals die nog dit jaar zal debuteren.

Ooit maakte Fiat naam met haar Spiders. De 124 en 126 bijvoorbeeld, maar meer recent kun je wellicht ook de Barchetta nog wel herinneren. Helaas kwam er geen opvolging en moest Fiat het lange tijd stellen zonder een roadster. En dat had nog langer zo kunnen blijven als er niet een vreemde wending was gekomen binnen het Fiat concern.

Van Alfa Romeo naar Fiat
Bij de ontwikkeling van de nieuwe Mazda MX-5 besloten de Italianen en de Japanners om de handen ineens te slaan. Alfa Romeo had wel behoefte aan een roadster en daar kon de MX-5 prima als basis voor dienen. Zoals we echter zo vaak hebben gezien wijzigden de plannen en paste een Japans/Italiaanse roadster niet meer binnen 'het nieuwe beleid' van Alfa Romeo. Maar voor de Fiat Group was er niet meer onderuit te komen. En zodoende werd besloten de auto alsnog op de markt te brengen, maar dan als Fiat.
“Het interieur is daarentegen een exacte kopie van de MX-5.”

Ongecamoufleerd
Met de moderne versie van de 124 Spider hebben de Italianen hun oog voornamelijk op de VS laten vallen. En dat is ook precies de reden dat de foto's die we hier zien aan de andere kant van de oceaan gemaakt zijn. Vlakbij Santa Barabara (Californië) om precies te zijn. Het nagenoeg volledig ongecamoufleerde exemplaar stond daar, samen met poserende modellen, voor een fotoshoot. Haarscherp zijn de beelden niet, maar ze geven wel een goede indruk van het definitieve design van de auto. Daarin zijn duidelijk contouren van de MX-5 te herkennen, maar met name het front en de achterzijde hebben alsnog een eigen design gekregen. Het interieur is daarentegen een exacte kopie van de MX-5.

Fiat-motoren
Veel techniek mag dan gedeeld worden met de Japanners, dat geldt niet voor de aandrijflijn. Fiat zal als basismotor vermoedelijk de 1.4 liter turbo met 180 in de prijslijsten gaan zetten. Als topmodel verwachten we bovendien een Abarth-uitmonstering met de uit de Alfa Romeo 4C bekende 1.75 liter viercilinder met 240 pk en transmissie met dubbele koppeling.

We verwachten de Fiat 124 Spider in november te zien op de Los Angeles Auto Show.

Gerelateerde artikelen

Fiat 124 Spider treedt uit de schaduw

Autonieuws
> Artikel lezen

Fiat 124 Spider stuurt ansichtkaartjes alvast uit

Autonieuws
> Artikel lezen

Nog dit jaar het doek van Fiat’s MX-5

Spyshots
Fiat 124 Spider
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.