Spyshots

Nieuwe Opel Insignia: groter maar lichter

Als je een nieuwe generatie van een auto betrapt is het altijd leuk om het huidige model erbij te kunnen vergelijken. Opel maakt het ons wel heel gemakkelijk en laat de evolutie van de eerste naar de tweede generatie Insignia vangen dankzij een zij-aan-zij optreden.

Door deze massa aan camouflage heen kijken kunnen wij ook niet. Maar op basis van nieuwe Astra, wat aannames alsook uitspraken van Opel's designdirecteur Malcolm Ward kunnen we wel bepaalde conclusies trekken. Eén van die conclusies is dat Opel voortborduurt op het succesvolle recept van zijn voorganger. Dat geldt voor de proporties, maar zeker ook voor de sterk aflopende daklijn. Die blijft gelukkig behouden. Volgens Ward zal het design behoren tot 'één van de mooiste die je in jaren gezien hebt'. Goed, een beetje gekleurd is zijn mening natuurlijk wel, maar het geeft wel aan dat Opel meer dan eens inspeelt op design.

Langer
Naar verwachting wordt de Insignia 10 cm langer. Begrijpelijk, de huidige kan niet meer meekomen met de grote jongens in zijn klasse. Ga maar eens achterin een Passat Variant of een Superb Combi zitten en je begrijpt wat we bedoelen.

Gewichtsverlies
Zoals we ook bij de Astra hebben gezien zal ook de Insignia op een intensief dieet gaan. We verwachten dat Opel om en nabij de 200 kg zal weten te lozen. Dat in combinatie met nieuwe dan wel vernieuwde motoren en een moderne uitrusting zal de Insignia weer pal naast zijn concurrenten moeten plaatsen.

De bij dit artikel gevoegde illustratie geeft een indruk van hoe wij denken dat de nieuwe Insignia eruit zal komen te zien.

Gerelateerde artikelen

Opel Exclusive rolt een rode loper voor je uit

Autonieuws
Opel Exclusive rolt een rode loper voor je uit
> Artikel lezen

Buick Regal GS hint alvast naar nieuwe Opel Insignia OPC

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Opel Insignia GSi verpulvert OPC-voorganger op de Ring

Autonieuws
> Artikel lezen

Sterrenregen bij laatste botsproeven Euro NCAP

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.