Spyshots

Mercedes-Benz GLS: dit is hem

Vanaf begin volgend jaar bestaat de Mercedes-Benz GL niet meer. Hij zal worden opgevolgd door de GLS. Dat is geen compleet nieuw model, maar een uitgebreide facelift. Dat neemt niet weg dat er behalve de naamsverandering het nodige nieuws te melden is. Wat te denken van een Maybach-variant.

Het zal je niet ontgaan zijn dat Mercedes-Benz haar complete modelnamen-strategie op de kop heeft gegooid. Eén van de meest duidelijke veranderingen daarbij komt op het conto van de SUV's van de Zuid-Duitse fabrikant. Zo beginnen alle SUV's voortaan met GL in hun naam. Daarachter komt een letter die aangeeft in welke modelklasse ze vallen. De GLA is gestoeld op de A-klasse, de GLC heeft banden met de C en de recent onhulde GLE maakt voortaan duidelijk dat hij in het segment van de E-klasse valt. Voor Mercedes' top-SUV GL is de letter S gereserveerd. En ja, dat geeft duidelijk aan dat hij de top van het SUV-gamma vormt, net zoals de S-klasse dat doet binnen haar limousine-gamma.

Facelift
In feite is de GLS een gefacelifte versie van de GL. En zoals we kunnen zien op deze meest recente spyshots heeft de facelift met name betrekking op het front van de auto. Nieuwe lichtunits, een hertekende grille alsook een nieuw ontworpen voorbumper maken onderdeel uit van de vernieuwingsslag. Daarnaast heeft Mercedes als eens bevestigd dat ook het interieur een upgrade zal ondergaan om die high-end status te kunnen verantwoorden.

Mercedes-Maybach GLS
Naast de bekende motoren zal de GLS ook leverbaar worden als zeer exclusieve Maybach. Mercedes-Maybach opent daarmee de aanval op de meest luxueuze versies van de Range Rover, maar heeft ook auto's als de Bentley Bentayga in het vizier.

Mercedes-AMG GLS
Aan de andere kant van het spectrum mag ook Mercedes-AMG een GLS gaan voeren. Die wordt aangedreven door de indrukwekkende V8-turbomotor uit de schappen van AMG. Of het vermogen van 557 pk gehandhaafd wordt of er nog een tandje wordt bijgedaan is op dit moment niet bekend. Maar is het nodig dan?

De Mercedes GLS debuteert in november op de Los Angeles Motor Show en zal begin 2016 bij de dealers staan.

Gerelateerde artikelen

Toekomstige Mercedes GLE en GLS samen op pad

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes GL-klasse nu officieel veranderd in GLS

Autonieuws
Mercedes-Benz GLS
> Artikel lezen

Spyshots: nieuwe Mercedes GLS laat zijn gezicht zien

Autonieuws
Spyshots gls
> Artikel lezen

'Gefacelifte Mercedes GLS ook als Maybach'

Spyshots
Gefacelifte Mercedes GLS trotseert de kou
> Artikel lezen

Mercedes GLS knalt alvast op het web

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Maybach Ultimate Luxury Concept lekt uit

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.