Spyshots

Supersnelle boodschappenauto: BMW M5 Touring

BMW´s M5 krijgt een vervolg in de vorm van een M5 Touring. Leuk om een kinderstoel op de achterbank te zetten en dan bij het stoplicht een sprintje te houden. Deze wolf in schaapskleren is de ultieme boodschappenauto!

Toen BMW de M5 presenteerde waren de prestaties het meest aansprekende. Ondanks de enorme wielen, dikke voorbumper en vier uitlaatpijpen aan de achterkant is het exterieur niet echt herkenbaar als een sportauto. Toch is de 507 pk sterke M5 in staat om menig sportauto achter zich te laten.
 
Nürburgring
Tijdens testwerkzaamheden op de Nürburgring werd deze M5 Touring betrapt. Het moge duidelijk zijn dat BMW de M5 ook als Touring zal gaan presenteren. Dat betekent een 507 pk sterke V10 in een stationwagon! Hiermee moeten de heren van BMW de strijdt aan gaan met de snelle S & RS-modellen van Audi en de AMG-versie van Mercedes. Beide concurrenten leveren namelijk ook stationwagons in supersnelle uitvoeringen.
 
Wachten op de IAA
Het verschil met de sedan zal minimaal zijn. Dat betekent dat de topsnelheid in ieder geval op 250 km/h zal liggen en de acceleratie naar 100 km/h zo rond de 5 seconden een feit zal zijn. Wij verwachten de presentatie op de IAA in Frankfurt.

Gerelateerde artikelen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed

Autonieuws
Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed
> Artikel lezen

Opleukerij: M Performance Parts voor BMW M2 Competition

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.