Spyshots

Frisse neus voor Alfa Romeo Giulietta

Wist jij dat de Giulietta intern te boek staat als 'Tipo 940'? Wij (ook) niet, maar zo leer je nog eens wat. Al is het interessanter om te weten dat er een facelift voor Alfa compacte middenklasser op til staat.

Je zou het misschien niet denken, maar de Giulietta bevindt zich al weer in z'n zesde levensjaar. En dat terwijl zopas de nieuwe Giulia is gepresenteerd, waarbij Alfa's designtaal een behoorlijk evolutie heeft doorgemaakt. Een facelift voor de Giulietta moet beide Alfa's visueel dichter bij elkaar brengen, al willen de Italianen ook niet al te veel aan hun Golf-concurrent spijkeren. Want nu al valt zichtbaar te ontdekken dat het er uiterst subtiel aan toe gaat. Iets dat strookt met MiTo waarvoor tevens een facelift in het vat zit.

Update voor Uconnect
Of Alfa rigoureuzer te werk gaat in het interieur is onduidelijk. Maar op zijn minst verwachten we modernere graphics voor het Uconnect-infotainmentsysteem, alsook meer multimedia-mogelijkheden. Een nieuw stuurwiel komt ook negen van de tien facelift-gevallen voor, dus houdt daar ook gerust rekening mee.

Geen QV meer
Onder de kap blijft Alfa trouw aan het huidige motorpalet. Ook de (nu) 240 pk sterke 1750 TBi zal weer van de partij zijn, maar die krijgt naar verluidt niet meer het Quadrifoglio Verde-embleem opgespeld. De vermeende reden? De prestaties van QV hebben – sinds de nieuwe Giulia – zulke grote stappen gemaakt dat de weliswaar snelste Giulietta dat geluk opnieuw zal moeten leren vinden voor het weer als zodanig door het leven mag gaan.

Gerelateerde artikelen

Fiat houdt je smoorverliefd op de 500

Autonieuws
Fiat laat je verliefd blijven op de 500
> Artikel lezen

Zo de knetter! Giannini stopt Fiatje liefst 350 pk toe

Tuning & styling
> Artikel lezen

Abarth 595 nog giftiger na facelift

Autonieuws
Abarth 595 nog giftiger na facelift
> Artikel lezen

Hangen in de bocht met gefacelifte Porsche 911 GT3

Spyshots
Hangen in de bocht met gefacelifte Porsche 911 GT3
> Artikel lezen

Fiat 500 Riva heeft de zomer in de bol

Autonieuws
Fiat 500 Riva
> Artikel lezen

Knettergek: 404 pk in een Fiat 500

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.