Spyshots

Hebbes! Het binneste van nieuwe E-klasse

Hoe moet een automerk zich nog onderscheiden als auto's qua technologie en rijgedrag al meer op elkaar het vuur aan de schenen leggen, vooral in de hogere klasses? Een sfeervol interieur? De nieuwe Mercedes E-klasse lijkt hier in elk geval een gooi naar te doen.

Vrijwel iedereen is lovend enthousiast over de huidige generatie S-klasse. Idem dito wat betreft de C-klasse. Met name het interieurdesign van deze Benz'n kan velen bekoren. Men vindt het uiterst sfeervol, huiselijk knus en prachtig afgewerkt. En wij kunnen dat alleen maar beamen. Het is een heerlijke plek om je (langdurig) te plezieren. Anderzijds, maakt Mercedes het zichzelf niet wel erg gemakkelijk door de E-klasse te voorzien van vrijwel hetzelfde binnenste, waardoor al die pracht en praal inmiddels een beetje eentonig begint te worden?

Heel erg Mercedes
Eén ding is in elk geval 99% zeker: BMW, Audi, Jaguar en Lexus zie je niet snel met een vergelijkbaar interieurdesign op de proppen komen. De ambiance is typische Mercedes-Benz, dus ook de nieuwe E-klasse zal zich ermee onderscheiden in zijn eigen klasse.

Analoog en digitaal
Overigens is het binnenste van de nieuwe E niet helemaal gekopieerd van de S en C. Evenals wat betreft exterieur en hiërarchie zit de E-klasse qua interieurontwerp precies tussen deze twee Mercedessen in. Kijk maar eens naar het volledig geïntegreerd hoofdscherm (net als bij de S). Bij de nieuwe E-klasse wordt dat gecombineerd met analoge tellers, net als bij de C-klasse. Echter die laatste combineert ze met een (eenvoudiger) stand alone Comand-scherm. Technisch daarentegen heeft de E-klasse straks zelfs nog een streepje voor op de S-klasse.

De nieuwe Mercedes E-klasse wordt eind dit jaar dan wel begin 2016 verwacht.

Gerelateerde artikelen

AMG E 63 4MATIC+ overtreft vorige E-Klasses

Autonieuws
AMG E 63 4MATIC+ overtreft vorige E-Klasses
> Artikel lezen

Prijskaartje voor Mercedes E 350 e (15% bijtelling)

Autonieuws
Prijskaartje voor Mercedes E 350 e (15% bijtelling)
> Artikel lezen

Nieuwe dieselhybrides van Mercedes C- en E-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Koop deze maagdelijke Mercedes-Benz 190 E Evolution II

Autonieuws
> Artikel lezen

571 of 612 pk voor nieuwe Mercedes-AMG 63 (S)

Autonieuws
Mercedes-AMG E 63 (S)
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.