Spyshots

Lexus TX, met de T van twee extra stoelen

Een beetje full size SUV heeft tegenwoordig niet 5 maar minimaal 7 zitplaatsen. Met name in Amerika denken ze er zo over. En daarom gaat Lexus – onder een iets andere naam – ook op die toer met de RX.

In Europa beginnen grote SUV's weer in trek te raken, maar aan de andere kant van de Atlantische Oceaan zijn ze nooit uit de mode geweest. Sterker, daar is het verlangen naar meer binnenruimte en daarmee grotere SUV-modellen alleen maar toegenomen. Juist om zodoende plek te kunnen bieden aan meer inzittenden. Minstens zeven het liefst. En daarom is onder meer de BMW X5 voortaan en al dan niet optioneel verkrijgbaar met twee extra zetels. Een voorbeeld dat Lexus doet volgen. Met de verlengde RX, genaamd TX.

Echte RX
Anders dan je misschien doet denken, is de Lexus TX niet gestoeld op in de VS zeer populaire Toyota Highlander. Nee, het is een echte RX en dat is aan de hand van dit prototype al aan te zien. De visuele gelijkenissen met de overigens gloednieuwe RX zijn groot, en ook onderhuids zal dat het geval zijn. Oftewel, het palet bestaat uit een 3.5 liter V6 met en zonder hybride-aandrijving. Echter als de TX ook naar Nederland komt (wat zeker niet uitgesloten is), zal enkel de Hybrid-uitvoering gevoerd worden. In de loop van 2016 verwachten we daarover meer te horen.

Gerelateerde artikelen

Meer foto's en prijzen nieuwe Lexus RX 450h

Autonieuws
> Artikel lezen

Bevestigd: Lexus RX 450 krijgt derde zitrij

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu alle details over nieuwe Lexus RX450h

Autonieuws
> Artikel lezen

Letterlijk en figuurlijk coole wielen voor Lexus RX

Autonieuws
Letterlijk en figuurlijk coole wielen voor Lexus RX
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.