Spyshots

Eerste meters voor gloednieuwe Hyundai i30

Zopas de gefacelifte Hyundai i30 gekocht? Dan moet je misschien niet verder lezen en kijken. De gloednieuwe generatie is reeds – in vergevorderd stadium – op (oorlogs)pad gestuurd.

De huidige i30, hoe grondig vernieuwd ook, kan geen potten breken op de zakelijke markt. Niet omdat de Zuid-Koreaan an sich niet voldoende genoeg is, maar omdat het motorengamma gewoonweg te smal is om opgemerkt te worden door legio leaserijders. Maar de nieuwe generatie kan daar wel eens verandering in brengen. Vanaf het jaar 2017 om preciezer te zijn.

Gelijke kansen
Nu krijgt de i30 het sowieso makkelijker op de Nederlandse markt, want per 2016 worden (ook) de meeste concurrenten teruggezet naar de bijtellingklasse van 21%. Slechts een enkeling, zoals de Golf GTE, kunnen hun geluk nog altijd niet op. Maar wie weet stoomt Hyundai voor de gloednieuwe i30 ook zo'n super-efficiënte hybride-aandrijflijn klaar. De kennis en kunde is er op dat gebied.

Driecilinder
Echter, voor concrete uitspraken over het daadwerkelijke motorenprogramma is het eigenlijk nog te vroeg. Dat het palet wordt gesierd door meerdere viercilinders is nagenoeg zeker. Maar erop prijkt ook een driepitter, vermoedelijk de 1.0 T-GDI waarover de Kia Cee'd GT-Line al mag profiteren.
Qua design lijkt het de kant van de i20 op te gaan. Ook wekt dit prototype de indruk dat de nieuwe i30 weer wat groter wordt dan de huidige generatie.

Gerelateerde artikelen

Eerste details en foto's nieuwe Hyundai i30

Autonieuws
Eerste details nieuwe Hyundai i30
> Artikel lezen

Hyundai RN30 Concept: 380 pk sterke i30

Autonieuws
Hyundai RN30 Concept: 380 pk sterke i30
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.