Spyshots

Hebbes, het binnenste van nieuwe Renault Mégane!

De Renault-testrijder was op z'n zachts gezegd 'not amused' toen onze spionagefotograaf iets te dicht in de buurt kwam van de nieuwe Mégane. Tsja, echt discreet reed het prototype er ook niet bij.

Nu de voornaamste concurrenten allemaal compleet of deels vernieuwd zijn, timmert Renault hard aan de weg om de volgende generatie Mégane klaar te stomen. Met een beetje geluk staat er al een voorproefje op de IAA Frankfurt, vanaf 15 september. Pin ons er echter niet op vast alsjeblieft. Een lancering vóór de zomer van 2016 is dan weer nagenoeg zeker.

Talisman staat model
Wat Laurens van de Acker niet helemaal voor elkaar kreeg gebokst bij Mazda, lukt hem wel bij Renault: de ene na de andere spraakmakende auto tekenen die door de markt gewaardeerd wordt. De nieuwe Mégane is z'n laatste concrete creatie en het hoeft geen betoog dat die veel trekjes ontleent van de Talisman – waarvan overigens de Estate-variant op de IAA onthuld zal worden.

Joekel van dash-tablet
Dit gezegd hebbende kun je gerust stellen dat het design over een andere boeg is gegooid. De Mégane wordt visueel spannender. Tenminste van buiten. Over het interieur is dat vooralsnog moeilijker te zeggen. Zeker is in elk geval dat er in het centrum een knoeperd van een display prijkt. Of beter gezegd een tablet, want het gros van alle functies verloopt via dat aanraakscherm. Net zoals bij de Talisman en Espace overigens.

Pulsar
Motorisch wordt uitgepakt met een scala aan benzine- en dieselmotoren, waaronder zeer waarschijnlijk ook de bejubelde TCe-driecilinderturbo. Dit kan prima, want de nu al relatief lichte Mégane heeft aan de lijn gedaan. Het onderstel deelt de Fransoos met de Pulsar van branchemaatje Nissan. En hopelijk blijft het daarbij. Hiermee willen we zeggen dat het mooi zal zijn dat Renault er een eigen saus overheen heeft gegoten. Want de Japanner laat qua rijgedrag je hart nu niet bepaald sneller kloppen.

Gerelateerde artikelen

Eerste officiële foto van nieuwe Renault Mégane RS

Autonieuws
Eerste officiële foto van nieuwe Renault Mégane RS
> Artikel lezen

Renault Mégane RS niet meer zo betaalbaar als voorheen

Autonieuws
> Artikel lezen

Renault Megane RS: Frans straatkanon groeit naar 280 pk

Autonieuws
Megane
> Artikel lezen

Renault Mégane RS is zo lek als een mandje

Autonieuws
Renault Mégane RS is zo lek als een mandje
> Artikel lezen

Gelekt: de Renault Megane RS in volle glorie

Autonieuws
Megane
> Artikel lezen

Renault Mégane RS is zowel voor de borsten- als billenman

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.