Spyshots

Verrek, een Mercedes-Maybach E-klasse!

Dat Mercedes-Benz werkt aan een gloednieuwe E-klasse die erg veel wegheeft van een S-klasse, dat was bekend. Dat er ook een Maybach-uitmonstering van komt, dat niet.

Sinds Maybach geen op zichzelf staande automerk meer is maar een super-de-luxe sublabel, gunt Mercedes-Benz zichzelf meer vrijheid kennelijk. Want van te voren had waarschijnlijk niemand durven dromen dat het sierlijke 'M'-embleem ook op de E-klasse zou prijken. Toch staat dat te gebeuren en deze spyshots tonen het bewijs.
“Op de gok denken we dat de S-klasse Lang wordt geëvenaard.”

Maybach E of S-klasse Lang?

De alles overtreffende en significante duurdere Pullman even buiten beschouwing gelaten, is de Maybach-uitvoering de absolute topper van het S-klasse gamma. Nog eens 20 centimeter langer is die in vergelijk met de S-klasse Lang. En het prestigemodel doet het niet voor minder dan een V12.
Zover zal Mercedes met de Maybach-uitvoering van de E niet gaan. Maar dat het daarin ook lekker lang- en breeduit achterin liggen is, staat buiten kijf. Op de gok wordt de S-klasse Lang geëvenaard. Dat betekent dat de Maybach E-klasse een fikse 29 centimeter tussen de assen moet groeien ten opzichte van de huidige E-klasse. Maar de nieuwe generatie krijgt er standaard al enkele centimeters bij, dus dat is zo'n belachelijke gok niet.

Voor wie?
De grote hamvraag is wellicht: Voor wie is de Mercedes-Maybach E-klasse bedoeld? Voor de Europese fijnproever? Kan. Niets ten nadelen van de E-klasse, maar hier beschouwen we een S toch wel als het summum van Mercedes (en daarbuiten). En een sterke verlengde E blijft nog altijd een E. In Azië daarentegen…

Gerelateerde artikelen

Nieuwe dieselhybrides van Mercedes C- en E-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Maybach Vision 6 nog adembenemender zonder dak

Autonieuws
Mercedes-Maybach Vision 6 nog adembenemender zonder dak
> Artikel lezen

Zo smoelt de Vision 6 Cabriolet bij serieproductie

Autonieuws
Zo smoelt de Vision 6 Cabriolet bij serieproductie
> Artikel lezen

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury nu officieel

Autonieuws
> Artikel lezen

Gefacelifte Mercedes-Maybach weer S-klasse de baas

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Maybach Ultimate Luxury Concept lekt uit

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.