Spyshots

BMW M2 uitgesteld door klachtenregen over M235i Racing?

De BMW M2 laat mogelijk langer op zich wachten dan gedacht. Zou dit te maken hebben met de klachtenregen over de M235i Racing? Die race-versie was immers mede bedoeld als testlaboratorium voor de opvolger van de 1-serie M Coupé.

Nog voor de 2-serie Coupé in de showroom stond, introduceerde BMW de M235i Racing. Dat was in april vorig jaar. Veel te vroeg volgens de klantenteams die racen in het eerste seizoen van de M235i Cup. De auto zou bij lange na niet afdoende zijn doorontwikkeld en vooral kampen met een gebrek aan stabiliteit en handling. Deze feedback is BMW niet in de koude kleren gaan zitten, zoals je kunt zien op deze foto's. Een stel gebeten honden bij de Motorsport-divisie is als de sodemieter met de M235i Racing teruggekeerd naar de Nürburgring. Het doel: de grootste kinderziektes elimineren.

Grote achtervleugel
Om de koe bij de horens te vatten is er meteen een grote achtervleugel gemonteerd. Die moet voor meer rust in de koets zorgen. Zowel in tragere bochten als op extreme snelheid. De kleine klepspoiler volstaat zijn taak kennelijk niet goed genoeg.
Niet zichtbaar, maar ook aan de orde zijn enkele tweaks aan het chassis. De M235i Racing zou daarmee zijn gemene streken hebben verloren en makkelijker voor iedereen te rijden zijn. Dit lijkt een beetje tegen het gedachtegoed van de racerij in, maar goed.

M2 uitgesteld?
Belangrijker is of de M2 door deze ontwikkelingen is uitgesteld. Mocht je je dit afvragen, dan moeten wij je het antwoord schuldig blijven voor nu. In de eerste plaats omdat het oorspronkelijke introductiemoment altijd onduidelijk is geweest. Sterker, de M2 is nooit officieel aangekondigd. Ondanks de vele onthullende spyshots en het patenteren van de M2-naam. Het kan dus eigenlijk alle kanten op. Maar laten we duimen dat de M2 hiervan geen hinder ondervindt.

Gerelateerde artikelen

Hangen in de bocht met de BMW M8 Coupé

Spyshots
> Artikel lezen

Goedmakertje: BMW M4 Cabrio 30 Jahre Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Internet is BMW M2 Competition te snel af

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Internet is BMW M2 Competition te snel af

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.