Spyshots

BMW zoekt weer een ‘niche’ op met X2

De X3 meet 4,66 meter en de zopas geïntroduceerde X1 4,44 meter in lengte. Daar zit 22 centimeter tussen, dus dat geeft ruimte voor nog een X-model, vindt BMW. Dit is die X2!

Officieus komt de X2 niet als een verrassing; BMW had er al eens iets over laten vallen in 2014. Daarna werd het stil, om onlangs weer boven tafel te duiken. En nu wordt met deze foto's het bewijs geleverd dat er inderdaad wordt gewerkt aan een nieuw X-model. Maar die zal anders van aard zijn dan we gewend zijn van BMW.

XCite
Zoals het er nu naar uitziet, lijkt BMW zin te hebben in het opnieuw opschudden van de automarkt, zoals het dat eerder deed met de X6. Wederom ligt de focus daarbij sterk op de crossover-markt. Die is immers onveranderd populair. Een tussenmaatje X1/X3 en zelfs een kleinere X4 kun je echter vergeten, volgens insiders. De X2 zou (nog) excentrieker zijn, bedeeld met diverse stijlkenmerken die we nog niet eerder hebben gezien op een moderne BMW. Een zwevend dak bijvoorbeeld, hoewel niet zeker. Maar ook een scherp aangesneden front met dito koplampen en een nadrukkelijke coupé-daklijn.
'XCite' is een naam die her en der opduikt wanneer er geschreven wordt over de X2. En dat doet een soort tegenhanger van de Nissan Juke vermoeden. Echt een niche is het dus niet, maar wel nieuw in de hogere autoklasse. Tenzij je de Range Rover Evoque (Coupé) al tot hetzelfde soort rekent.

Active Tourer
Om de X2 een moderne basis te geven, wordt er dankbaar gebruikgemaakt van tijd en geld die aanvankelijk is gestoken in de 2-serie MPV's. Voorwielaandrijving zal dus standaard zijn, met de optie voor xDrive. Ook het motorpalet zal sterk overeenkomen met dat van de 2-serie Active Tourer. Maar het interieur kent dan weer geen gelijke; ook daarmee gooit BMW het over een complete boeg als we de summiere berichten over de X2 moeten geloven. Spannend dus...

Medio 2016 al?
Vanaf nu verwachten we meer te vernemen over de X2. BMW heeft kennelijk nogal haast namelijk en hoopt in de loop van 2016 al de introductie in gang te kunnen zetten.

Gerelateerde artikelen

BMW stelt X2 al officieus voor in kleurrijke camo

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.