Spyshots

Opel Astra Sports Tourer volgt al snel

Hij zal niet op de IAA Frankfurt in september staan, want daar wil Opel de volle aandacht vestigen op de 5-deurs hatchback van de nieuwe Astra. Maar dat lang wachten is op Sports Tourer, daarover hoef je je ook geen zorgen te maken.

Sterker, het kan wel eens zo zijn dat Opel een daverende introductie op een grote autoshow bij de Astra Sports Tourer achterwege laat om 'm nog dit jaar – en kort na de 5-deurs Astra – te kunnen vermarkten. Na IAA Frankfurt is de Autosalon van Genève immers de eerstvolgende autoshow die er toe doet voor het Europees georiënteerde Opel. En die vindt steevast in maart plaats. 'Duurt te lang', om maar even voor Opel te spreken.

Knallen
Opel wil namelijk knallen met de nieuwe Astra. Zo snel als dat kan en daartoe heeft het goede redenen. De Rüsselsheimers hebben namelijk bergen verzet om de Astra weer mee te laten dingen om de prijzen. Een veel lager gewicht, een moderne uitstraling en veiligheid, efficiëntere aandrijflijnen; zaken waarmee het een vuist denkt te kunnen maken tegen opzichte van de eeuwig populaire Golf, maar ook de in opmars geraakte Peugeot 308. Tevens door het feit dat Opel ruim(er) baan krijgt als zustermerk Chevrolet eind dit jaar uit Europa vertrekt worden er kansen gezien.

50/50
Terug naar de nieuwe Astra Sports Tourer. Het mag geen verrassing heten dat die voor 75% eender is aan de 5-deurs Astra – waarvan wij onlangs al een gedegen indruk kregen. Vanaf het merkembleem in de grille tot ver na de B-stijl komen beide met elkaar overheen. Daarna zet de Sports Tourer logischerwijs een andere koers in die Opel nog graag even voor zichzelf wil houden. Echter als je goed kijkt, valt ondanks de camouflage te ontdekken welke kant op gaat. En zo te zien zal de stationwagen het nu al veelbesproken 'zwevende dak' moeten missen. Best jammer, maar begrijpelijk als het creëren van een maximaal bagagevolume de prioriteit heeft. Dat is welteverstaan de reden dat de Sports Tourer de helft van de totale Astra-verkopen voor rekening neemt.

GTC en Cascada
Om tot slot nog even op de zaken vooruit te lopen. Het is nog altijd onduidelijk of Opel een vervolg geeft aan de 3-deurs Astra GTC. Vrijwel zeker is dat de dakloze Cascada geen opvolger krijgt wegens tegenvallende verkopen.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Opel Astra Sports Tourer ook al klaar

Autonieuws
Nieuwe Opel Astra Sports Tourer ook al klaar
> Artikel lezen

Opel Bi-Fuel: het antwoord op de hoge brandstofprijzen!

Autonieuws
Opel Bi-Fuel: het antwoord op de hoge brandstofprijzen!
> Artikel lezen

Ook krachtige BiTurbo-diesel voor Opel Astra

Autonieuws
Ook krachtige BiTurbo-diesel voor Opel Astra
> Artikel lezen

Opel vraagt € 22.295,- voor Astra Sports Tourer

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.