Spyshots

Monsterlijke voortuitblik op BWM M6 GT3

Met een kersverse overwinning na 24 uren racen op Spa-Francorchamps zou je niet denken dat de BMW Z4 GT3 rijp is voor z'n pensioen. En toch gaat BMW hem per volgend raceseizoen vervangen voor dit monster: de M6 GT3.

Het duurt nog maanden voor de M6 GT3 in actie kan komen, maar om potentiële klantenteams alvast warm te laten lopen was BMW's nieuwe GT-racer voor genodigden al even te bewonderen. Dat gebeurde zoal tijdens de 24-uurrace op Spa en de Nürburgring en buiten het oog van de camera. Oftewel, deze foto's hadden eigenlijk niet mogen opduiken, maar iemand – die toegang had tot de afgesloten tentoonstelling – kon het niet laten een paar kiekjes van de M6 GT3 te schieten en deze met de rest van de wereld te delen.

Trouw aan gewone M6
Je zou het misschien niet denken, maar ondanks dat de M6 GT3 ontwikkeld is om het maximale uit zichzelf te halen op uiteenlopende circuits, deelt hij nog altijd veel techniek met de M6 bij de BMW-dealer om de hoek. De 4.4 liter V8 bijvoorbeeld (hetzij licht aangepast), maar ook het chassis. De versnellingsbak dan weer niet. Die is bij de GT3 sequentieel en geënt om te presteren in competitieverband.

Geknepen vermogen
Saillant detail: het vermogen van de M6 GT3 ligt zo'n 60 pk lager dan de 560 pk sterke straatversie. Iets dat te maken heeft met de regelementen. Toch is de GT3 veel sneller, want veel lichter dan de M6 in de showrooms. Niet meer dan 1.300 kg weegt hij en dat is een forse 500 pk lager. Interesse? BMW zal binnen afzienbare tijd het orderboek openen.

Gerelateerde artikelen

16 Bang & Olufsen-speakers in vernieuwde BMW 6-serie

Automultimedia
Gloednieuw Bang & Olufsen-systeem in BMW 6-serie
> Artikel lezen

BMW geeft 6-serie Coupé een stille dood

Autonieuws
BMW geeft 6-serie Coupé een stille dood
> Artikel lezen

BMW plust met M6 Competition Edition

Autonieuws
BMW plust met M6 Competition Edition
> Artikel lezen

Maximaal zicht op vernieuwde BMW 6-serie

Fotogalleries
Maximaal zicht op vernieuwde BMW 6-serie
> Artikel lezen

Prijzen gefacelifte BMW 6-serie bekend

Autonieuws
BMW 6-serie
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.