Spyshots

Wat?! Krijgt de nieuwe Alpine hybride-aandrijving?

Vers van de fotograafpers. Dat zijn deze foto's van de nieuwe Alpine, die opmerkelijk genoeg nog altijd rondrijdt als Lotus. De geplande introductie ligt in het vizier namelijk. Maar dat is niet de grootste verrassing die deze mule herbergt.

Heeft moederbedrijf Renault de nieuwe Alpine (A110) nu zo goed als af of niet? Afgaande op deze foto's stel je daar zo je vragen bij, want twee jaar geleden reed de reïncarnatie van de fameuze Franse sportcoupé uit de jaren '60 er ook al zo bij. Vermomd als (verlengde) Lotus Exige dus. Inmiddels, en met 2016 als het geplande introductiejaar in aantocht, zou je toch een prototype verwachten die meer wegheeft van de conceptcar of de auto op deze patenttekeningen.
“Ook nu laaien de geruchten weer hoog op. De oorzaak? De sticker op de rechterzijde van dit prototype”

Puike spanningsopbouw
Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de nieuwe Alpine er ergens op een geheim fabrieksterrein al de nodige kilometers erop heeft zitten en Renault het 'Lotus'-prototype de openbare weg blijft sturen om de spanning bij het publiek goed op te voeren tot het heugelijke moment. En tegelijk praktijkervaring op te doen. Wie zal het zeggen? Want feit is dat er nog altijd vrij weinig details bekend zijn over de Fransoos die het zoal heeft gemunt op de Audi TT en Peugeot RCZ. Maar ook de Alfa 4C.

Sticker
Ook nu laaien de geruchten weer hoog op. De oorzaak? De rode knop, maar met name de sticker daar direct boven op de rechterzijde van dit prototype. Vanuit het niets doet die ineens suggereren dat de nieuwe Alpine wordt voorzien van hybride-aandrijving. Of als alternatieve aandrijflijn, naast een 1.6-viercilinderturbo. De bliksemschicht op de sticker spreekt wat dat betreft boekdelen, en het zal wel een heel gemeen trucje van Renault zijn om ons op deze manier op het verkeerde been te zetten.
Bovendien, hoe gaan de Fransen het in vredesnaam klaarspelen om inclusief (zware) accu's de Alpine onder de 1.000 kg te laten wegen. Dat is een bijna onmogelijke missie bij een streefprijs van 65 mille. Kortom, speculatie alom tot dusver. Of denken we gewoon te moeilijk en is het niets meer dan een vreemde plek voor een dodemansknop?

Gerelateerde artikelen

Renault Mégane RS niet meer zo betaalbaar als voorheen

Autonieuws
> Artikel lezen

Nederlander Michael van der Sande verruild Alpine voor Jaguar Land Rover

Autonieuws
Nederlander Michael van der Sande verruild Alpine voor Jaguar Land Rover
> Artikel lezen

CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'

Autonieuws
CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'
> Artikel lezen

​Elektrisch rijden voor luttele tientjes per maand, het kan met de Renault Zoe

Overige
​Elektrisch rijden voor luttele tientjes per maand, het kan met de Renault Zoe
> Artikel lezen

Renault Ez-Go wil je stadsgids zijn

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.