Spyshots

Audi Q1 geeft teken van leven

Eind 2013 kondigde Audi hem al aan en dit zijn de eerste concrete beelden van die Q1. Verwacht 'm in de loop van 2016.

Audi beweert stellig dat de begin 2014 in Detroit voorgestelde Allroad Shooting Brake Concept een voorbode is van een nieuw TT-model in plaats van de langverwachte Q1. Afgaande op deze foto's valt echter moeilijk aan de indruk te onttrekken dat die bewering een leugentje op eigen bestwil is. Of zijn we nu in de war met de nog eens anderhalf jaar eerder onthulde Audi Crosslane Concept…? Ach, de waarheid zal ergens in het midden liggen, aangezien de beide studies veel stijlkenmerken met elkaar delen.

Circa 25 mille
De Q's zijn momenteel de melkkoeien van Audi, dus als het even kan, kan er gerust nog eentje meer bij. En dat is goed mogelijk omdat de Q3 met z'n 4,38 meter lengte nog voldoende ruimte overlaat voor een nog ietsje compacter Q-model. Bovendien is de Q3 met een vanafprijs van 37 mille voor zoekenden in dit segment altijd nog iets te veel van het goede, waardoor het al snel een MINI Countryman (of, sinds kort, de Mazda CX3) wordt. En op die Brit heeft Audi dan ook zijn pijlen gericht met de Q1. Reken daarom gerust op een vanafprijs van om en nabij de 25 mille.

Voorwielaandrijving
Om prijstechnisch te kunnen concurreren met de Countryman en de CX3 zal Audi de Q1 gaan leveren met voorwielaandrijving. Quattro-vierwielaandrijving zal in de optielijst staan of standaard op de duurste versies aanwezig zijn. Verder is het bekend dat de auto gebruik gaat maken Volkswagen's modulaire platform. Die staat te boek als relatief licht en kan uit de voeten met tal van benzine- en dieselmotoren. Met een beetje geluk zit er zelfs een RS Q1 in de vat, hopelijk met de 5-cilinderturbo van de TTS.

Gerelateerde artikelen

Prijzen Audi Q2 beginnen bij 29 mille

Autonieuws
Prijzen Audi Q2
> Artikel lezen

Deze Q’s kun je van Audi verwachten

Autonieuws
Q8
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.