Spyshots

Burgerversie Alfa Romeo Giulia gesnapt

Gaaf is de nieuwe Alfa Romeo Giulia Q hè?! Echter vanwege het bijbehorende (hoge) prijskaartje zal Alfa daarmee alleen niet weer gezond worden. Daarvoor zijn concurrerend geprijsde modellen nodig. Onze fotograaf snapte een prototype daarvan nabij de Nürburgring.

Alfa is terug, en hoe! Het reeds geruime tijd geplaagde Italiaanse merk lijkt aan een heuse comeback bezig te zijn na het presenteren van de nieuwe Giulia. De reacties van de pers en het publiek daarop zijn in elk geval lovend. Heel gek is dat dan weer niet, want Alfa presenteerde de Giulia meteen in Q-trim, het absolute topmodel met 510 pk sterke V6-biturbo, getuned door Ferrari. Tsja, zie het als autoliefhebber dan maar eens droog te houden.
Tegelijk moest het bij menigeen van het hart dat de Giulia QV niet voor iedereen weggelegd zal zijn, waarmee de nieuwsgierigheid naar de normale uitvoeringen des te groter werd. Dat er versies met een zachter prijskaartje gelanceerd zullen worden, staat buiten kijf. Maar Alfa zelf houdt de lippen daarover stijf op elkaar. En zo komt het dat we het tot dusver moeten doen met dit soort foto's om een indruk te krijgen van de Giulia voor het gepeupel.

Drie motoren
Op het eerste oog lijkt het hier wederom om de Giulia Q te gaan vanwege de wulpse voorspoiler. Maar daarna valt al snel te ontdekken dat de motorkap geen louvres bevat, potige zijskirts missen en het ook aan de achterzijde een stuk minder ruig aan toe gaat. Een deel van de achterbumper lijkt zelfs te ontbreken. Puur op het gehoor denkt onze fotograaf dat het hier om de dieselversie gaat, naar verluidt een 2.2 liter viercilinder. Andere motoren waarmee de Giulia naar verwachting ook geleverd zal worden zijn een tweeliter-benzineturbo en een 3.0 liter V6 met circa 340 pk. Echter, zoals gezegd, zou het mooi zijn als Alfa Romeo zelf daarover haar mond opendoet. En ook het afgegeven van een richtprijs zou niet onaardig zijn.

Gerelateerde artikelen

Alfa Romeo Giulia Veloce: een sportiever randje

Autonieuws
Alfa Romeo Giulia Veloce
> Artikel lezen

Alfa Romeo Giulia gaat erin als pancetta

Autonieuws
Alfa Romeo Giulia gaat erin als pancetta
> Artikel lezen

Snelste Alfa's eren Nürburgring met speciale editie

Autonieuws
Snelste Alfa's eren de Nürburgring
> Artikel lezen

Slechts 100 stuks: Chronoswiss Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Mogelijk in 2017 al de Alfa Romeo Giulia Sportwagon

Autonieuws
Alfa Romeo Giulia Sportwagon: een preview
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.