Spyshots

Hyundai werkt aan Prius-rivaal

Hyundai is in de benen gekomen om het de Toyota Prius nog moeilijker te maken dan die het al heeft. In de hitte van de Amerikaanse woestenij, waarschijnlijk Death Valley, is onze spionagefotograaf namelijk dit prototype van de Zuid-Koreaanse fabrikant tegengekomen.

Update 23 juli 2015 - Reed de Hyundai HEV onlangs nog rond als mule op basis van de Elantra, nu hebben we het echte werk te pakken. En of het een regelrechte Prius-concurrent moet worden!

Opmerkelijke stap
Hyundai is geen groentje op het gebied van hybride-auto's (zo rijdt in de VS de Sonata Hybrid en Plug-in Hybrid rond), maar vooroplopen doen ze er ook niet mee. Tal van andere automerken zijn immers al toe aan hun twee of zelfs derde generatie hybride. Bovendien is de beslissing van Hyundai om alsnog een aanval op de Prius te plegen niet geheel vrij van prangende vragen. Want waarom nu ineens? De aandacht rond de Prius neemt namelijk met de dag af als gevolg van de lancering van talloze hybride-auto's met een conventionele uitstraling. Toyota is daar nota bene zelf mede schuldig aan (na het lanceren van de Auris Hybrid). Aan de andere kant geeft de Japanse hybride-pionier tevens te kennen dat de Prius nog springlevend is. Anders was het nooit aan de compleet nieuwe generatie begonnen, waarvan de eerste beelden overigens al op straat liggen.

Gissen
Terug naar de in ontwikkeling zijne hybride van Hyundai. Daarover heerst nog veel onduidelijkheid. Dat deze niet op basis van een bestaand model wordt ontwikkeld lijkt zo goed als vast te staan, ondanks dat dit prototype rondrijdt met de carrosserie van een Elantra. Bovendien zou een Elantra of, in het Europese geval, een i30 Hybrid niet echt een directe concurrent zijn voor de Prius. En daarop heeft Hyundai wel haar zinnen te hebben gezet, volgens bronnen.

2016?
De gedachte luidt dat de aandrijflijn bestaat uit een 1.6 benzine gekoppeld aan een elektromotor gevoed door een compact lithium-ion batterijenpakket. Niet een exacte kopie van de Sonata Hybrid's aandrijflijn dus, want die doet het met een 2.0 liter. Dat is iets te veel van het goede voor een relatief compacte auto als de Hyundai HEV (van Hybrid Electric Vehicle). Wellicht in de loop van 2016 meer concrete informatie. Want in dat jaar denken we dat Hyundai haar zuinigheidswonder gaat introduceren.

Gerelateerde artikelen

Beeldschone Genesis Essentia riekt naar plagiaat

Autonieuws
> Artikel lezen

Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20

Autonieuws
Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20
> Artikel lezen

Waar blijft de (ver)nieuw(d)e Hyundai i40?

Spyshots
> Artikel lezen

Soms is een kentekenplaat zo lelijk nog niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Hyundai slaat nieuwe weg in met Le Fil Rouge

Autonieuws
Hyundai
> Artikel lezen

Basketbalteams zullen Hyundai Santa Fe XL omarmen

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.