Spyshots

Hyundai werkt aan hot hatch i30

Opel heeft OPC, Volkswagen heeft GTI en Hyundai heeft N. Althans, op papier. Want de performance-afdeling van het Koreaanse merk heeft nog weinig teken van leven vertoond. Nu lijkt het erop dat er toch meer gebeurt; onze spionagefotograaf kwam deze sportief uitgedoste i30 tegen.

Eind 2014 gaf Hyundai ons een voorproefje op de i20 N. Waar we vervolgens niets meer van hoorden. Stiekem waren we 'm dan ook al vergeten. Totdat opeens deze i30 N opdook. De hot hatch van Hyundai komt eraan!

i30 met turbopower
Hyundai test momenteel op en rond de Nürburgring met deze sportief aangeklede i30. En daarbij springt één ding meteen in het oog: het sportieve front. Net als de grotere remschijven met rode klauwen. Hier is duidelijk iets sportiefs gaande.
Wat het precies gaat worden is onduidelijk. Vooral wat de motorische uitmonstering en dus ook het vermogen blijft het speculeren. Waarschijnlijk krijgen we te maken met een pittige versie van de 1.6 T-GDI. Die levert in de i30 Turbo al 184 pk en zou met gemak nog een paar pk's extra moeten kunnen ophoesten. Hij moet immers wel kunnen concurreren met de gevestigde orde in hot hatch-land.

Maar wat is N nu precies?
N is de high performance afdeling van Hyundai. Een sportlabel waarin het merk - naar eigen zeggen - de opgedane kennis uit het WRC wil combineren met productieauto's. Een sportieve Hyundai voor iedereen zeg maar.

Gerelateerde artikelen

Hyundai RN30 Concept: 380 pk sterke i30

Autonieuws
Hyundai RN30 Concept: 380 pk sterke i30
> Artikel lezen

Eerste details en foto's nieuwe Hyundai i30

Autonieuws
Eerste details nieuwe Hyundai i30
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.