Spyshots

Machtige Jaguar F-type SVR in de maak

Voor wie de Jaguar F-type hoog op zijn verlanglijstje heeft staan, maar de 550 pk van de F-type R nog altijd te min is hebben wij goed nieuws: er zit een superhete SVR-versie aan te komen!

De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat het op die laatste 50 pk echt niet aan zal komen. Dat is namelijk het verschil van de F-type SVR ten opzichte van de R-versie. Hij zal in totaal zo'n 600 pk uit de 5.0 liter V8 gaan persen. Maar er is wel meer waarom deze SVR de absolute topversie van de F-type moet gaan worden.

Voor wie het maximale wenst
Kijk allereerst eens naar zijn uiterlijk. Neem als die spoilers eens aandachtig in je op. Cool toch? En geloof ons, die zijn er echt niet puur voor de sier. Een vleugel als deze heeft daadwerkelijk invloed op de kleefkracht van de auto aan de ondergrond. Daar merk je bij normaal gebruik niet zoveel van, maar voor normaal gebruik koop je ook geen SVR. Dan wil je het maximale eruit halen. Het is dan ook niet voor niets dat de F-type betrapt werd bij de Nürburgring waar Jaguar alles op alles zijn om dat maximale naar boven te halen.

Actief uitlaatsysteem
Verder zien we keramische remmen en heeft Jaguar de luchttoevoer verbeterd door in de voorbumper extra grote luchtinlaten te maken. Reken verder op een nog verder verlaagd onderstel, geoptimaliseerde vering en demping, kuipstoelen en een actief uitlaatsysteem.

Vanaf 2016 mogen de 600 pk's los
Wij verwachten de F-type SVR dit najaar op de IAA in Frankfurt voor het eerst in levende lijve te mogen zien. Zijn dealerdebuut is naar verwachting gepland voor begin 2016. De F-type is daarmee de allereerste Jaguar onder het nieuwe SVR-label dat onlangs debuteerde op de Range Rover Sport SVR. Het label vervangt de R-S versies van Jaguar.

Gerelateerde artikelen

Graag op Nürburgring-les, maar bloedhekel aan BMW. Bestel een Jag-ringtaxi.

Autonieuws
> Artikel lezen

4-pitter dropt prijs Jaguar F-type met 27 mille(!)

Autonieuws
4-pitter dropt prijs Jaguar F-type met 27 mille(!)
> Artikel lezen

Visueel verlekkeren aan de Jaguar F-type SVR

Fotogalleries
Visueel verlekkeren aan de Jaguar F-type SVR
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.