Spyshots

Nog dit jaar het doek van Fiat’s MX-5

Wordt het Fiat 124 Spider of toch Barchetta? Honderd procent is de definitieve naam van Fiat’s aanstaande roadster nog niet, maar feit is dat deze genen deelt met de onlangs geïntroduceerde Mazda MX-5.

Niet Alfa Romeo, maar Fiat gaat de nieuwe Mazda MX-5 als donor gebruiken om zo een eigen roadster op de markt te kunnen brengen. Nog dit jaar zal die dakloze sportieveling worden onthuld en – wil Fiat nadrukkelijk schitteren voor 'eigen' publiek – dan kan het niet anders dan dat dit op de in september gehouden IAA Frankfurt zal plaatsvinden. Dat is immers de laatste mondiale Europese autoshow dit jaar. Anderzijds, in Amerika, waar Fiat sinds kort weer actief is, zijn ze ook dol op een compacte roadsters, dus vlakken we de Los Angeles Auto Show ook niet uit als officiële debuutlocatie. Hoe dan ook, in 2016 moet de verkoop van start gaan.

Eigen design en karakter
Dat de Fiat 124 Spider (deze naam wint het zeer waarschijnlijk van Barchetta) zij-aan-zij aan de MX-5 zal worden gebouwd wil niet zeggen dat hij er eenzelfde rijkarakter op nahoudt. De 124 Spider staat namelijk enkel op het platform van die zwierige Japanner. De motoren en het design, alsook de onderstelafstemming zullen 100% Italiaans zijn. Kortom, staar je bij deze niet blind op onze ervaringen met de nieuwe Mazda MX-5.
Welke aandrijflijn Fiat precies in de 124 Spider gaat lepelen is feitelijk nog koffiedik kijken, maar het ligt in de lijn der verwachting dat dit de 1.4 MultiAir Turbo zal zijn, gekoppeld aan een handbak of desgewenst een automaat met dubbele koppeling.

Gerelateerde artikelen

Fiat 124 Spider ongecamoufleerd betrapt!

Spyshots
Fiat 124 Spider ongecamoufleerd betrapt!
> Artikel lezen

Fiat 124 Spider stuurt ansichtkaartjes alvast uit

Autonieuws
> Artikel lezen

Fiat 124 Spider treedt uit de schaduw

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.