Spyshots

MINI Cabrio gooit de kap open

Dit zijn de beste foto's van de nieuwe MINI Cabriolet tot dusver en zo zie je het model natuurlijk het liefst. Geniet er nog maar even van, want tegen de tijd dat de auto bij de Nederlandse dealer staat is de kans groot dat het miezert of stervenskoud is.

De nieuwe MINI Cabrio is al regelmatig voorbijgekomen, maar dit is de eerste keer dat de auto is gespot met een neergestreken softtop. En dit maakt meteen definitief hoe de cabriokap zich opvouwt zodra er open wordt gereden. MINI past de vertrouwde integratie toe – waarbij een geopende kap deels rust op het achtersteven – en dus niet een constructie waarbij de gehele kap onder een tonneaucover verdwijnt. Sommigen suggereerden dat (of hadden daar mogelijk op gehoopt) nadat MINI liet doorschemeren dat de Roadster niet meer zal terugkeren.

Verder geen nieuws onder de zon
De daadwerkelijke integratie van de cabriokap was ook meteen het laatst bewaarde geheim van de nieuwe MINI Cabrio. Voor de rest, van het interieur tot de motoren, is 'ie krek eender aan de driedeurs hatchback. Eigenlijk enkel de optielijst wijkt iets af. Want MINI zou MINI niet zijn als het niet opnieuw de Always Open Timer als hebberige accessoire aanbiedt. Maar of kopers van het eerste uur daarvan meteen volop kunnen genieten is dan weer een tweede; de marktlancering van de Cabrio staat namelijk in de winter gepland.

Gerelateerde artikelen

MINI vraagt 25 mille voor nieuwe Cabrio

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe MINI Cabrio JCW knalt uit z'n dak

Autonieuws
Mini Cabrio JCW
> Artikel lezen

Elke MINI een John Cooper Works met 'OABJCW'

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe MINI Cabrio ruim op tijd voor de zomer

Autonieuws
MINI Cabrio
> Artikel lezen

Summertime: MINI John Cooper Works Convertible

Fotogalleries
Summertime: MINI John Cooper Works Convertible
> Artikel lezen

AC Schnitzer gaat los op MINI

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.