Spyshots

Dit is 'em: de Mercedes-Benz C-klasse Coupé

De nieuwe Mercedes C-klasse Coupé laat zich ineens wel heel openlijk buiten zien. De eerste spyshots van de nieuwe coupé dateren van januari dit jaar en nog geen half jaar later hebben we al heel behoorlijk zicht op het definitieve lijnenspel. Voor ons sneller dan verwacht.

Begin 2016 moet de nieuwe C-klasse Coupé bij de dealers staan. En daarmee is het niet zo gek dat Mercedes-Benz in de afrondende fase van de ontwikkeling zit. Toch verbaast het ons dat ze de auto al met dusdanig weinig camouflage de testbaan op hebben gestuurd. Want ondanks dat die redelijk goed verborgen ligt, weet onze fotograaf - met de juiste apparatuur - wel hoe hij aan goede plaatjes komen moet.

Kleine S-klasse Coupé
Op deze spyshots zien we een C-klasse Coupé die amper nog ongecamoufleerd is. En de camouflage die er nog zit is dusdanig strak op de carrosserie aangebracht dat we veel van de lijnen gemakkelijk herkennen. En wat zien we? Niet geheel onverwachts is ook de coupé-versie van de C-klasse, net als de sedan, een kleine uitvoering van de S-klasse. Dit S-klasse Coupé in dit geval natuurlijk.
Hecht dus niet al te veel waarde aan de afgeplakte C-stijl. Mercedes wil daarover geheimzinnig doen, maar in werkelijkheid zullen de lijnen aldaar niet zo heel opzienbarend zijn.

Looks en features van de sedan
Officiële gegevens ontbreken in dit stadium uiteraard nog. Maar snuffel even rond in het hebben en houden van de C-klasse Sedan en conclusies zijn snel getrokken. De coupé-versie zal daarmee immers een groot deel van zijn looks en features gaan delen. Eind dit jaar weten we het definitief, als Mercedes-Benz de auto zal onthullen. De AMG-versie volgt kort daarna en rond de zomer van 2016 zal ook de Cabriolet zich aandienen.

Gerelateerde artikelen

Hardcore Mercedes-AMG C 63 R Coupé doet watertanden

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes C-klasse Coupé vanaf 40 mille

Autonieuws
Mercedes C-klasse Coupé vanaf 40 mille
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 43 Coupé: voor als 't wat minder mag zijn

Autonieuws
Mercedes-AMG C 43 Coupé toont zijn spieren
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63 Coupé ook als Edition 1

Autonieuws
Mercedes-AMG C 63 Coupé
> Artikel lezen

Subtiele verjongingskuur voor Mercedes C Coupé en Cabrio

Autonieuws
Subtiele verjongingskuur voor Mercedes C Coupé en Cabrio
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.