Spyshots

BMW 3-serie facelift is bijna klaar

Mercedes heeft de nieuwe C-klasse al onthuld, Volkswagen heeft een nieuwe Passat en Audi heeft een nieuwe A4 op de planning staan. Hoog tijd voor BMW om de 3-serie een facelift te geven. En die is bijna klaar.

Dat BMW de 3-serie niet helemaal overhoop haalt was al wel duidelijk. De huidige 3-serie viel immers in de smaak, en daarbij zou een een compleet nieuwe look voor de 'Dreier' bestaande klanten niet blij maken. De optische facelift is dus klein; BMW houdt het bij een nieuwe voorbumper, LED-koplampen in plaats van Xenon-verlichting en nieuwe achterlichten. Verder krijgt de nieuwe 3-serie technische snufjes uit de 5-serie, zoals de traffic-jam assistant en adaptieve verlichting.

Driecilinder
Het deel van de facelift dat zich afspeelt onder de kap is groter. BMW gaat de vernieuwde 3-serie namelijk aanbieden met driecilinder benzine- en dieselmotoren, die we ook gaan zien in de vernieuwe 1-serie. Opvallend, want we zagen nog niet eerder zo weinig cilinders in een grote middenklasser. BMW is ook bezig met een Plug-in hybride versie. Die combineert een viercilinder turbobenzinemotor met een elektromotor.

Binnenkort
We weten nog niet wanneer BMW de nieuwe 3-serie gaat onthullen, maar gezien de hoeveelheid camouflage en het feit dat een groot deel van de concurrerende modellen al vernieuwd is, kan dat niet lang meer duren. Daarnaast gaan er sterke geruchten over een onthulling in de komende weken. We wachten in spanning af.


Gerelateerde artikelen

Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage

Spyshots
Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage
> Artikel lezen

Nieuwe BMW M3 probeert Nürburgring meester te maken

Spyshots
BMW M3: gas erop met prototype
> Artikel lezen

Ziet de nieuwe BMW 3-serie er zo uit?

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M3 CS: powerhouse met dikke looks

Autonieuws
BMW M3 CS
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.