Spyshots

Nieuwe Opel Astra op schema voor IAA Frankfurt

Opel heeft zijn testactiviteiten met de nieuwe Astra verplaatst naar warmere oorden. Dat betekent niet alleen dat de onthulling in september dichterbij komt, ook scheelt dat in verhullende camouflage.

Opel is hard toe aan een nieuwe Astra. Op een visuele facelift na stamt de huidige generatie al weer uit 2009, en met modernere concurrenten als de Volkswagen Golf, Mazda3 en de Peugeot 308 maakt de Rüsselsheimer nauwelijks nog kans om zich te laten gelden. Maar daar komt verandering in: de nieuwe Astra ziet er zo goed als klaar uit en maakt naar verwachting aan het einde van de zomer zijn debuut tijdens de IAA in Frankfurt.

Geïnspireerd op Monza Concept
Zonder de extra plastic opzetstukken rondom de bumpers, zoals die op de voorlaatste spyshots nog zichtbaar waren, krijgt de nieuwe Astra eindelijk vorm. En in die vorm herkennen we eigenlijk meteen de huidige Astra, want in grote lijnen blijft 'ie hetzelfde. Toch gaan we wel echt een nieuwe Astra zien.
Zo zal de nieuwe Astra scherper gelijnd zijn dan z'n voorganger. Met name ter hoogte van de deurgrepen hebben de designers de designpen strak gehanteerd en daarbij met een schuin oog naar de Monza Concept gekeken. Want ja, volgens Opel ontleent de nieuwe Astra diverse trekjes van die spannende conceptcar. De boemerang-vormigelichtunits zijn daarvan ook een voorbeeld. Al zijn soortgelijke exemplaren ook al op de Insignia te zien.

Moderne technologie
En niet alleen aan de buitenkant zijn Monza-invloeden te merken. Binnenin gaan we een digitaal instrumentarium terugvinden en worden de nieuwste technologieën in het interieur gebruikt. Als basis voor de nieuwe Astra staat het nieuwe D2XX-platform dat er mede voor zorgt dat het wagengewicht tot wel 100 kilogram daalt, terwijl de auto iets groeit in formaat.
Qua motoren gaan we het bekende, maar onlangs sterk verbeterde palet van Opel tegenkomen, bestaande uit een variatie aan viercilinder benzine- en dieselmotoren, alsook de driecilinder uit de Adam en vernieuwde Corsa.

Gerelateerde artikelen

Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is

Autonieuws
Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is
> Artikel lezen

Onderschat de volgende Opel Astra OPC niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Altijd connected met de Online Editions van Opel

Overige
Opel Online Edition
> Artikel lezen

Irmscher previewt zijn nieuwe Opel Astra

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.