Spyshots

Counteractie: Bentley Mulsanne Long Wheel Base

Van een merk als Bentley is op elk willekeurig moment een verlengde uitvoering van één van haar modellen te verwachten. Maar ditmaal kan de nu gespotte Mulsanne LWB (van Long Wheel Base) haast geen toeval meer zijn. Zouden de Britten geschrokken zijn van de Mercedes-Maybach S 600?

Tot tweemaal toe is Maybach dood verklaard, maar de derde maal dat dit roemruchte Duitse prestigemerk is opgestaan uit het graf lijkt het levensvatbaarder te zijn dan ooit tevoren. Niet alleen zijn de nieuwe Mercedes-Maybach's fraaier en luxueuzer dan voorheen, ook het prijskaartje dat daaraan hangt is verrassend scherp voor een auto in de hoogste autoklasse. Nu kun je nog Bentley heten, zoiets gaat niet in de koude kleren zitten.

Pullman
An sich hoeft de nieuwe Maybach S 600 de Bentley Mulsanne geen stress te bezorgen. Met 5,58 versus 5,45 meter overtreft de Brit zijn Duitse tegenhanger ruimschoots. Echter dan is er nog de tevens nieuwe Mercedes-Benz Pullman. Die strekt zich zomaar eventjes uit over een afstand van 6,5 meter. 'Daar is zelfs de Phantom EWB van Rolls-Royce een ukkie bij', zoals we destijds al schreven.
Die enorme lengte van de Pullmann gaat de Mulsanne LWB dan ook niet halen. Naar schatting komt er zo'n 20 à 25 centimeter aan koetswerk bij, uiteraard geheel ten gunste van de achterpassagiers.

China en Amerika
Anders dan in Europa zijn rijkaards in China en Amerika niet snel tevreden als het om beenruimte achterin gaat. Bentley bouwt de Mulsanne LWB daarom vooral voor die markten waar, met name in Azië, de hoeveelheid beenruimte van je auto een soort van indicatie is van de hoeveelheid geld op je bankrekening.

Gerelateerde artikelen

Grappig gezicht: Bentley Mulsanne trotseert de Ring

Spyshots
> Artikel lezen

Bentley Mulsanne Beluga ziet zwart van de kaviaar

Autonieuws
Bentley Mulsanne Speed Beluga Edition
> Artikel lezen

Visueel kleurenspel rond Bentley Mulsanne Speed

Fotogalleries
Visueel kleurenspel rond Bentley Mulsanne Speed
> Artikel lezen

Bentley Mulsanne Grand Limousine: 6,5 meter weelde op wielen

Autonieuws
Bentley Mulsanne Grand Limousine: 6,5 meter weelde op wielen
> Artikel lezen

Slechts 4 keer Bentley Mulsanne Speed 'Blue Train'

Autonieuws
Slecht 4 keer Bentley Mulsanne Speed 'Blue Train'
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.